Dve asistencie v deň narodenín. Kreatívneho záložníka si všimol aj Calzona

László Bénes.
László Bénes. (Autor: Reuters)
Titanilla Bőd|13. sep 2022 o 19:00

László Bénes sa teší na zraz.

BRATISLAVA, HAMBURG. Reprezentačný dres si naposledy obliekol vlani na európskom šampionáte. Odvtedy ho do národného mužstva nepovolali.

Celkovo má na konte sedem reprezentačných štartov. Vo všetkých troch prípadoch, keď strávil na ihrisku viac ako pätnásť minút, dal gól alebo k nemu prispel asistenciou.

László Bénes v lete zmenil klub. Na rozdiel od Borussie Mönchegladbach v drese Hamburger SV nastupuje pravidelne. Hoci zatiaľ má menšiu minutáž, už stihol dať v druhej Bundeslige krásny gól.

Minulý víkend v deň svojich narodenín prispel k víťazstvu Hamburgu v Kieli dvoma asistenciami.

Následne sa objavil aj v nominácii nového reprezentačného trénera Slovenska Francesca Calzonu na zápasy Ligy národov proti Azerbajdžanu a Bielorusku.

Prestup za rekordnú sumu

„Sústredil som sa na to, aby som čo najskôr zapadol do svojho nového tímu a podával čo najlepšie výkony v klube.

Ale klamal by som, ak by som povedal, že deň-dva pred oznámením nominácie mi neblyslo hlavou, že by bolo skvelé, ak by som dostal pozvánku. Som veľmi rád, že sa tak stalo a teším sa na zraz,“ uviedol pre Sportnet 25-ročný stredopoliar.

Bénes mal iba osemnásť, keď zo Žiliny zamieril do Bundesligy. Borussia Mönchengladbach ho získala za rekordnú sumu päť miliónov eur.

„Bol to vtedy obrovský skok, kluby i súťaže sú neporovnateľné,“ zdôraznil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dve asistencie v deň narodenín. Kreatívneho záložníka si všimol aj Calzona