Ich strelecká mizéria pokračuje. Slovenky nedali gól ani z penalty

Momentka z prípravného zápasu Slovensko - Fínsko.
Momentka z prípravného zápasu Slovensko - Fínsko. (Autor: Facebook Slovenský futbalový zväz)
Sportnet, SITA|7. apr 2023 o 14:55 (aktualizované 8. apr 2023 o 11:35)

Oba tímy sa opäť stretnú už 10. apríla v ďalšom prípravnom zápase.

Prípravný zápas - Senec

Slovensko - Fínsko 0:1 (0:0)

Gól: 69. Kosolaová

SENEC. Slovenské reprezentantky opäť nestrelili ani gól. V prípravnom zápase proti Fínsku prehrali na domácej pôde v Senci 0:1.

V piatok sa o jediný gól duelu v NTC Senec postarala v druhom polčase fínska hráčka Kosolaová. Z domácich hráčok mala najväčšiu šancu na skórovanie Jana Vojteková, no v 87. minúte nepremenila pokutový kop.

Slovenky tak vyšli strelecky naprázdno už v šiestom stretnutí za sebou. Šnúra národného tímu bez streleného gólu trvá už 551 minút.

"Celému nášmu výkonu vlastne chýbalo len poriadne trafiť bránu. To, čo sme chceli vidieť v zápase s kvalitným súperom, hráčky odovzdali. Mrzí ma iba, že sme nedali gól a prehrali," povedal tréner Peter Kopúň.

Odveta je na programe na Veľkonočný pondelok o 13.00 h opäť v Senci.

Slovenky neskórovali v ostatných šiestich zápasoch a opäť sa nedočkali víťazstva.

Predtým v septembrovom záverečnom dueli kvalifikácie o postup na MS 2023 podľahli Írkam 0:1, v novembrových prípravných stretnutiach nestačili na Belgičanky (0:7) ani Rakúšanky (0:3) a počas februárového sústredenia v Turecku prehrali s Maročankami (0:3) a remizovali so Srbkami (0:0).

„My sme tú príležitosť dostali, takže nebavme sa o tom. Bol som veľmi rád, že keď sme zase preskladali hráčky, rozumeli si a veľmi dobre na ihrisku konečne fungovala komunikácia. Potrebujeme popracovať na individuálnych výkonoch, aby vo chvíľach, keď nie sme dominantní, každá jedna hráčka vydala zo seba maximum,“ skonštatoval 38-ročný Kopúň.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Ich strelecká mizéria pokračuje. Slovenky nedali gól ani z penalty