Manchester City mal prevahu, ale nie šance. K výhre ho nasmerovali až kiksy Slovana

Na snímke sú futbalisti ŠK Slovan Bratislava do 19 rokov.
Na snímke sú futbalisti ŠK Slovan Bratislava do 19 rokov. (Autor: ŠK Slovan Bratislava/ facebook)
Miroslav Kováčik|1. okt 2024 o 16:00 (aktualizované 1. okt 2024 o 16:45)

Hrdinom zápasu bol dvojgólový Jacob Wright.

Mládežnícka Liga majstrov - 2. kolo

Slovan Bratislava - Manchester City 0:4 (0:1)

Góly: 45. a 73. Wright (prvý z 11 m), 55. Warhurst, 90.+2 Henderson-Hall

Rozhodovali: Demetrescuová, Tepusaová, Ivanová (všetky Rum.)

Slovan Bratislava: Balog - Polakovič (85. Spišiak), Tománek, Balog, Held (85. Švec) - Holocsy (66. Denko), Marko - Balko (76. Canolli), Mateáš, Maroš - Murár (76. Dornai)

Manchester City: Whatmuff - Samuel (79. Thomas), Simpson-Pusey, Mfuni (Noble), Braitwaite - O'Reilly, Wright, Gray (82. Mukasa) - McAidoo (79. Henderson-Hall), Warhurst, Heskey (67. Oboavwoduo)

SENEC. Futbalisti Slovana Bratislava si v mládežníckej Lige majstrov musia počkať nielen na prvý získaný bod, ale tiež na prvý strelený gól.

Po prehre so Celticom neuspeli zverenci Michala Suchomela ani v Národnom tréningovom centre v Senci, kde podľahli Manchestru City rovnako 0:4. 

Tento zápas bol akýmsi predkrmom pred očakávaným duelom na Tehelnom poli, kde sa od 21.00 h stretnú A-tímy slovenského a anglického majstra.

Kľúčová bola darovaná penalta

V úvodnom polčase to síce bola hra na jednu bránku, ale do gólových šancí sa papierový favorit stretnutia prakticky nedostal. 

Na pravej strane hýril aktivitou Ryan McAidoo, ale slovanisti v dôležitých momentoch zhustili nebezpečný priestor, prípadne zblokovali strelu.

"McAidoo je hráč, ktorý vyhľadáva súboje jedného proti jednému. Zatiaľ chýbajú kolmé nábehy a hostia hrajú to isté, čo proti Interu Miláno. Vtedy sa im to nevyplatilo," hodnotil spolukomentátor Martin Mikulič.

Slovan stavil na defenzívnu taktiku a hoci iba sporadicky podržal loptu, vyzeralo to tak, že prvý polčas prežije bez gólovej ujmy. 

VIDEO: Jacob Wright premieňa penaltu v zápase proti Slovanu

V 44. minúte však fauloval Roman Tománek vo vlastnej šestnástke McAidoa, hoci útočiaci hráč nebol ani zďaleka v ideálnej pozícii. Loptu si na biely bod postavil Jacob Wright a prudkou strelou otvoril skóre.

"Tománek do súpera úplne zbytočne zašiel. Je to darovaná penalta. Ak by bolo skóre 0:0, v prípade hostí by začala narastať nervozita, keďže úvodný zápas prehrali a potrebujú zbierať body," vravel Mikulič.

Traja mladíci hrali za A-tím

Slovanisti do druhého polčasu vstúpili odvážnejšie, dravšie a na rozdiel od prvého dejstva znepríjemňovali súperovi rozohrávku. Avšak, ďalšou zbytočnou chybou dopriali Manchestru City dvojgólový náskok.

Brankár Dávid Balog v 55. minúte zle rozohral, Charlie Gray pohotovo posunul loptu na Matthewa Warhursta a ten ju upratal k pravej žrdi. 

VIDEO: Matthew Warhurst skóruje po chybe brankára Dávida Baloga

Tento moment výrazne pribrzdil zvyšujúcu sa aktivitu Slovana, ktorý nedokázal streliť kontaktný gól a vrátiť sa do súboja o body. 

Naopak, v 73. minúte presne namieril spoza šestnástky Wright a v nadstavenom čase uzavrel gólový film zápasu Matthew Henderson-Hall.

Tréner Suchomel po zápase vyzdvihol kvalitu súpera a pripomenul, že až traja hráči dostali nedávno priestor v A-tíme Manchestru City počas pohárového zápasu proti Watfordu (2:1), vrátane Wrighta.

"Hrali sme na hranici svojich možností. Mrzí ma inkasovaný gól na konci prvého polčasu, pretože sme mohli súpera trochu viac potrápiť. Paradoxne, doplatili sme nie na ich kvalitu, ale na vlastné chyby.

Pre nás je to vysoká škola. Takéto skúsenosti v našej súťaži nezískame. Na prvom polčase môžeme stavať, no musíme pridať v ofenzívnej fáze, kde sme toho veľa v tomto dueli neukázali," uviedol.

Formát mládežníckej Ligy majstrov

V mládežníckej Lige majstrov hrajú tímy do 19 rokov a súťaž pozostáva z dvoch častí.

Ligová vetva má rovnaké zloženie ako v seniorskej Lige majstrov, kde mládežnícke tímy absolvujú 6 zápasov (na rozdiel od 8 pri seniorskej Lige majstrov). Do vyraďovacej časti postúpi 22 tímov.

Mimo ligovej vetvy sa hrá aj majstrovská vetva, v ktorej súčasťou sú šampióni mládežníckych národných líg, ktorí v troch kolách bojujú o 10 miesteniek do play-off.

Tímy na 1. - 6. mieste ligovej vetvy zabojujú v šestnásťfinále o postup proti mužstvám na 17. - 22. mieste ligovej vetvy, postupujúcich z majstrovskej vetvy čakajú v boji o osemfinále zvyšné výbery z ligovej vetvy.

Všetky zápasy play-off sa hrajú iba na jeden duel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Manchester City mal prevahu, ale nie šance. K výhre ho nasmerovali až kiksy Slovana