Senzačná remíza so City mu nestačila. West Bromwich má náhradu za Biliča

Tréner Slaven Bilić.
Tréner Slaven Bilić. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. dec 2020 o 14:05

Je to vôbec prvá trénerská zmena v sezóne.

WEST BROMWICH. Chorvát Slaven Bilič končí na lavičke tímu West Bromwich Albion. Ide o vôbec prvú trénerskú zmenu v novej sezóne najvyššej anglickej futbalovej súťaže.

Jeho už len bývalé mužstvo síce v utorok dosiahlo povzbudivú remízu 1:1 na trávniku favorizovaného Manchestru City, ani ani to 52-ročnému bronzovému medailistovi z MS 1998 nezachránilo kožu.

A to ani napriek tomu, že to bol jeho stý duel v role trénera v Premier League.

West Bromwich ako nováčik nazbieral z úvodných trinástich zápasov sezóny Premier League iba sedem bodov za jedno víťazstvo a štyri remízy a v tabuľke mu patrí predposledná 19. priečka.

Mužstvo nedobrovoľne opúšťajú aj doterajší asistenti Dean Računica a Danilo Butorovič a tiež ďalší tréner Julian Dicks.

"Ďakujeme Slavenovi a jeho trénerskému tímu za snahu a postup do najvyššej súťaže v minulej sezóne, Želáme mu všetko dobré v budúcnosti," píše sa vo vyhlásení tímu West Bromwich Albion.

Niekdajší tréner chorvátskej reprezentácie Bilič (2006 - 2012) už v Premier League koučoval dva a pol roka West Ham. V novembri 2017 však aj v tomto klube predčasne skončil. Teraz sa to stalo opäť.

"Aby som bol úprimný, netrápim sa. Som tréner a viem, čo sa za tým skrýva. Radosť, tvrdá práca a občas aj sklamanie. Vždy sa snažím robiť maximum pre hráčov, realizačný tím a klub. To je všetko," povedal Bilič.

Jeho nástupcom sa stal Sam Allardyce. Šesťdesiatšesťročný tréner, ktorý v roku 2016 krátko viedol Anglicko, podpísal kontrakt na 18 mesiacov. Je to jeho prvá trénerská zastávka od mája 2018, kedy skončil na lavičke Evertonu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Senzačná remíza so City mu nestačila. West Bromwich má náhradu za Biliča