Koncert Shakiry predĺži polčasovú prestávku. Tréner Kolumbie kritizuje šou počas finále

Tréner Néstor Lorenzo počas Copa América 2024.
Tréner Néstor Lorenzo počas Copa América 2024. (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
SITA|14. júl 2024 o 13:58

Myslím si, že by to mal byť zápas ako každý iný, povedal.

MIAMI GARDENS. Tréner kolumbijskej futbalovej reprezentácie Néstor Lorenzo kritizoval dlhšiu polčasovú prestávku v nedeľňajšom finále juhoamerického šampionátu Copa América 2024, počas ktorej sa má uskutočniť koncert speváčky Shakiry.

Príprava vystúpenia, samotné predstavenie a nachystanie hracej plochy pre druhý polčas zaberie podľa organizátorov 25 minút, čím sa prestávka predĺži o desať minút.

„Myslím si, že by to mal byť zápas ako každý iný. Podľa pravidiel by to malo byť tých 15 minút,“ vyhlásil Lorenzo, ktorý sa tiež zmienil o sankciách Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) v prípade, že sa niektoré z mužstiev omešká pri nástupe na druhý polčas.

Niektoré mužstvá a tréneri boli potrestaní za neskorý návrat svojich tímov na ihrisko. Sankcie dostali napríklad kouč Argentíny Lionel Scaloni a čilský lodivod Ricardo Gareca.

„Keď sme vyšli na trávnik v 16. minúte, sankcionovali nás. A teraz od nás chcú, aby sme vyšli na ihrisko v 20. alebo 25. minúte, lebo tu bude šou,“ skonštatoval Lorenzo.

Tiež vyjadril obavy z toho, ako dlhšia polčasová prestávka ovplyvní hráčov. „To môže skutočne ovplyvniť fyzickú kondíciu našich hráčov, pretože môžu príliš vychladnúť,“ skonštatoval Lorenzo.

Kolumbia sa snaží o druhý celkový triumf na Copa América po tom, čo vyhrala titul na domácom šampionáte v roku 2001.

Tím „Los Cafeteros“ v semifinále vyradil Uruguajčanov a predĺžil svoju sériu bez prehry na rekordných 28 zápasov, čo je najdlhšia súčasná séria v mužskom medzištátnom futbale. Argentína sa usiluje o zisk rekordného 16. titulu na Copa América.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Koncert Shakiry predĺži polčasovú prestávku. Tréner Kolumbie kritizuje šou počas finále