Lobotka prevzal kľúče Neapola, auto riadi ľahko s autoritou

Stanislav Lobotka.
Stanislav Lobotka. (Autor: Reuters)
Pavol Spál|11. feb 2022 o 17:45

Najväčší hit Serie A. Lobotka v sobotu čelí Škriniarovi.

BRATISLAVA. Bufetár hádže odpadky z obchodíka priamo na ulicu, pritom má pri nohe kôš. Šofér nacvičeným hmatom vytiahne leták spoza stierača svojej dotlčenej fiatky a odhodí ho za seba.

Neapol má problémy s odpadkami, ale nie je to iba chyba smetiarov, ktorí radi štrajkujú, a mafie, ktorá má tento výnosný biznis pod palcom. 

Neapolčan je zvláštna odroda Taliana. Nie je výnimočné, ak má za pásom pištoľ, medzi dvanástou a piatou nepracuje a hovorí jazykom, ktorý má k taliančine ďaleko. A predovšetkým miluje svoj futbalový klub.

Najvyššie miesta arény Diega Maradonu sú pre narušenú statiku stále prázdne. Aj napriek tomu má staručký štadión v Neapole akoby magickú moc. Pôsobí ako rímske koloseum.

Dokonalá akustika

Keď v roku 2014 hral na kultovom štadióne súboj Európskej ligy bratislavský Slovan, prišlo iba zhruba osemtisíc fanúšikov.

Gigantický štadión bol síce poloprázdny, ale tí najvernejší, ktorí prišli, robili poriadny rachot. Spievali chorály, neprestali celý zápas.

Keď je plno, atmosféra je vďaka vynikajúcej akustike dokonalá. Nie jedna futbalová hviezda priznala, že sa jej počas zápasu z kulisy roztriasli nohy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Lobotka prevzal kľúče Neapola, auto riadi ľahko s autoritou