V tíme strávil 22 rokov. Škót odchádza z United, smeruje k Slovákovi do Talianska

Scott McTominay.
Scott McTominay. (Autor: TASR/AP)
REUTERS|31. aug 2024 o 07:56

V tíme červených diablov bol od piatich rokov.

MANCHESTER. Škótsky stredopoliar Scott McTominay ukončil 22-ročné pôsobenie v Manchestri United a prestúpil do Neapola, informoval v piatok klub Premier League.

27-ročný McTominay, ktorý prišiel do United vo veku piatich rokov a od svojho seniorského debutu v roku 2017 odohral za klub 178 zápasov v Premier League, podpísal s klubom zo Serie A zmluvu v hodnote 30,5 milióna eur (33,70 milióna USD).

"McTominay bude všetkým v klube chýbať a odchádza s našimi najlepšími želaniami, pretože začína novú kapitolu svojej kariéry v Taliansku," uviedol Manchester United vo vyhlásení.

McTominay je druhým významným podpisom Neapola z Premier League tento týždeň, keď vo štvrtok prišiel z Chelsea útočník Romelu Lukaku.

McTominay naposledy nastúpil za United, keď prišiel na ihrisko ako neskorý náhradník počas sobotňajšej prehry 2:1 na pôde Brighton & Hove Albion.

Škótsky internacionál Billy Gilmour tiež dokončil trvalý prestup do Serie A za nezverejnených podmienok z Brighton & Hove Albion.

Dvadsaťtriročný stredopoliar strávil v Chelsea päť rokov do roku 2022, keď sa upísal Brightonu, kde vo všetkých súťažiach nastúpil na 60 stretnutí.

Neapol, ktorý získal prvé ligové víťazstvo pod vedením manažéra Antonia Conteho, keď minulý víkend zdolal Bolognu 3:0, hostí v sobotu Parmu.

Tabuľka Serie A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»V tíme strávil 22 rokov. Škót odchádza z United, smeruje k Slovákovi do Talianska