Ide na operáciu, aby stihol MS v Katare. Araújo čelí v Barcelone kritike

Ronald Araújo.
Ronald Araújo. (Autor: SITA/AP)
SITA|27. sep 2022 o 12:10

Mladý obranca poprel, že uprednostnil svoj klub pred reprezentáciou.

BARCELONA. Uruguajský futbalista Ronald Araújo poprel, že uprednostnil svoj klub FC Barcelona pred národným tímom, keď sa rozhodol podstúpiť operáciu zraneného stehna necelé dva mesiace pred začiatkom majstrovstiev sveta v Katare.

Dvadsaťtriročný stredný obranca absolvuje v stredu vo fínskom Turku operáciu natrhnutej šľachy v pravom stehne, zranenie utrpel v úvode piatkového reprezentačného zápasu proti Iránu.

"Chirurgický zákrok je najlepšia možnosť," napísal Araújo na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

""Milujem svoju krajinu a národné mužstvo. Nie je to o tom, že som si vybral jedno alebo druhé, ale o tom, aby som bol čo najskôr zdravý. Osobne je to pre mňa náročné a chcem sa poďakovať každému, kto mi vyjadril podporu," dodal.

V sezóne 2022/2023 nastúpil v drese FC Barcelona do siedmich duelov. Klub až po operácii oznámi, ako dlho sa z nej bude zotavovať.

Katalánsky veľkoklub na svojom webe taktiež informoval, že stredopoliar Frenkie de Jong a útočník Memphis Depay utrpeli pri reprezentovaní Holandska v Lige národov 2022/2023 svalové zranenie ľavého stehna. Zatiaľ nie je známe, ako dlho budú mimo hry.

K tímu sa po reprezentačnej prestávke už pripojili francúzsky útočník Ousmane Dembélé, poľský kanonier Robert Lewandowski aj dánsky obranca Andreas Christensen.

Všetci by mali byť k dispozícii na sobotňajší zápas La Ligy na pôde RCD Mallorca.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Ide na operáciu, aby stihol MS v Katare. Araújo čelí v Barcelone kritike