Bol som na dne a zvažoval, že skončím. Zláka najlepšieho strelca Slovan?

Róbert Polievka.

Bol som na dne a zvažoval, že skončím. Zláka najlepšieho strelca Slovan?

Róbert Polievka. (Autor: TASR)
Róbert Polievka.
Róbert Polievka. (Autor: TASR)
Pavol Spál|4. okt 2022 o 09:00

Útočník Banskej Bystrice je najproduktívnejším hráčom slovenskej ligy.

Skóroval viackrát ako traja útočníci Slovana (Šaponjič, Ramirez, Green) dohromady. Aj preto sa spomína jeho meno s najbohatším slovenským klubom. 

Vlani bol RÓBERT POLIEVKA vyhlásený za najlepšieho hráča druhej ligy. Zvolili ho hráči aj odborníci. A darí sa mu aj po príchode do najvyššej súťaže. 

V posledných šiestich ligových zápasoch skóroval päťkrát.

So šiestimi gólmi je najlepším strelcom Fortuna ligy a s deviatimi bodmi aj najproduktívnejším hráčom súťaže. Útočník Banskej Bystrice v rozhovore pre Sportnet spomína, ako sa kedysi odrazil od dna. 

Tvrdíte, že ste sa poučili z chýb z minulosti. Môžete byť konkrétnejší?

Raz ste hore, raz dole. Ako tínedžer som možno až príliš rýchlo vystrelil ako v úvodzovkách veľký talent. Až veľmi rýchlo som šiel do pomerne veľkého klubu. S odstupom času sa ukázalo, že to nebol celkom najsprávnejší krok z mojej strany.

Z veľkého klubu som sa však vrátil do druhej ligy, do Banskej Bystrice. Začal som tam opäť od nuly. Chcel som zistiť sám na sebe, že či ešte mám na veľký futbal alebo nie. Som rád, že som spravil tento krok, lebo čas ukázal, že bol správny. 

V devätnástich rokoch ste prestúpili z Banskej Bystrice do Dunajskej Stredy. Nebol to teda dobrý krok? 

Bol to dobrý krok, ale z môjho pohľadu som ho urobil až príliš skoro. Vtedy Bystrica vypadla a ja som snažil dostať do klubu z prvej ligy. Možno, ak by som zostal v druhej lige ešte rok, tak by som bol lepšie pripravený a vyhraný. 

Aj na tieto otázky reagoval Polievka

  • Ako sa odrazil z dna a prečo chcel skončiť?
  • Ako je to s rečami o príchode do Slovana?
  • Čo je za jeho dnešnou fazónou?
  • Cíti šancu v reprezentácii?
  • Netočí sa mu hlava z jeho trhovej hodnoty? 

Neodhadli ste vtedy konkurenciu a situáciu? 

V každom klube je veľká konkurencia. Nikde som to nemal ľahké, že by som bol hráč, ktorý dá desať či dvanásť gólov za sezónu. Bol som však útočník a kládli sa na mňa vysoké nároky. Ukázalo sa však, že som nebol vtedy dostatočne dobrý na to, aby som ich dokázal splniť. 

Ako spomínate na ďalšiu anabázu v Žiline? 

Hodnotím to pozitívne, lebo mi to dalo veľa skúseností. Zažil som tam vysoký profesionalizmus a bolo pre mňa potom ťažké vrátiť sa naspäť.

Z vrcholu som nejakým spôsobom padol úplne na dno. Snažil som nájsť chuť do futbalu. Zažil som tam lepšie aj horšie chvíle, ale našiel som tam seba samého. 

Priznali ste, že ste spadli na dno. Skúste byť konkrétnejší? 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Bol som na dne a zvažoval, že skončím. Zláka najlepšieho strelca Slovan?