Lewandowski je oficiálne hráčom FC Barcelona. Čaká ho premiéra ako hrom

Robert Lewandowski s trénerom Barcelony Xavim.
Robert Lewandowski s trénerom Barcelony Xavim. (Autor: twitter FC Barcelona)
SITA|21. júl 2022 o 12:36

Stal sa najdrahšie predaným futbalistom v histórii Bayernu Mníchov.

MIAMI. Poľský futbalový útočník Robert Lewandowski je od stredy oficiálne novým hráčom španielskeho klubu FC Barcelona, ktorý za neho zaplatí nemeckému Bayernu Mníchov 50 miliónov eur.

Katalánsky veľkoklub ešte v utorok informoval, že s 33-ročným kanonierom podpíše zmluvu na štyri roky a jeho výstupná klauzula bude mať hodnotu 500 miliónov eur.

"Som pripravený byť súčasťou klubu s veľkou históriou, chcem si v ňom vytvoriť vlastnú históriu a získavať tituly. Sledoval som víťazstvo nad Miami a myslím si, že v tomto tíme je veľa potenciálu. Máme však pred sebou veľa práce," uviedol Lewandowski pri oficiálnom predstavení vo floridskom Fort Lauderdale.

V úvodnom prípravnom dueli proti Interu Miami (6:0) ešte nehral, ale v tom ďalšom proti Realu Madrid (23. júla) v Las Vegas by už mal nastúpiť.

Katalánci odohrajú v rámci turné po USA aj súboje proti Juventusu Turín v Dallase a New Yorku Red Bulls v New Jersey.

"Lewandowski prejavil veľkú snahu, aby sa k nám pripojil. Sme hrdí na to, že chce za nás hrať a máme vysoké očakávania. Táto dohoda má ohlas v celom svete, vraciame Barcelonu späť na svoje miesto. Snažíme sa poskladať stále viac konkurencieschopný tím," vyhlásil prezident FC Barcelona Joan Laporta.

Čoskoro 34-ročný poľský reprezentant v pondelok v americkom Miami úspešne absolvoval zdravotnú prehliadku u svojho nového zamestnávateľa.

V ostatných piatich sezónach a celkovo sedemkrát v kariére bol najlepším strelcom I. bundesligy. V ročníku 2020/2021 vytvoril ligový rekord so 41 gólmi.

V najvyššej nemeckej súťaži nastrieľal dovedna 312 gólov v 384 zápasoch za Bayern a Borussiu Dortmund.

Prestupová suma 50 miliónov eur za Lewandowského je pre nemecký klub najúspešnejší predaj hráča v histórii.

Zatiaľ najviac peňazí získal Bayern za prestup od talianskeho Juventusu Turín, ktorý mu v roku 2018 za Douglasa Costu zaplatil 40 miliónov eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Lewandowski je oficiálne hráčom FC Barcelona. Čaká ho premiéra ako hrom