Nemecko
Nemecko
EURO 2024
19.06.2024, Skupina A
2 - 0
1:0
Maďarsko
Maďarsko

Futbalové EURO v Nemecku: Policajti na koňoch, Jehovovi svedkovia, aj pokuty fanúšikom

Maďarskí futbalisti zdravia fanúšikov po zápase Nemecko - Maďarsko na EURO 2024.
Fotogaléria (214)
Maďarskí futbalisti zdravia fanúšikov po zápase Nemecko - Maďarsko na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Titanilla Bőd|19. jún 2024 o 23:44

Reportáž zo Stuttgartu, kde sa hral zápas Nemecko - Maďarsko.

STUTTGART. Na minulých majstrovstvách Európy odohrala maďarská futbalová reprezentácia s Nemeckom ikonický zápas. Rovnako ikonickou sa stala aj fotografia, keď po remíze 2:2 tréner Marco Rossi utešuje plačúceho Andrása Schäfera.

Maďari pod vedením talianskeho trénera zažívajú futbalovú renesanciu. Rossi im vrátil nádej, no spolu s ňou prichádzali aj očakávania.

Pred tohtoročným šampionátom mnohí rátali s Maďarmi ako s čiernym koňom turnaja. Realita je však taká, že mužstvo Marca Rossiho je po dvoch kolách bez bodu, keďže prehralo aj svoj druhý zápas v skupine. Domácim Nemcom podľahlo 0:2.

Nezastavujeme

Ak niekto takmer každý týždeň absolvuje cestu medzi Bratislavou a Rimavskou Sobotou vlakom, máločo ju na železnici prekvapí. Aj o nemeckých železniciach kolujú na sociálnych sieťach rôzne historky - a zrejme sú pravdivé.

Vlak z Mainzu do Stuttgartu, kde sa hral zápas Maďarsko – Nemecko mal mať odchod v stredu ráno o 8.42, no ešte o 9.20 stál na príslušnej koľaji S-Bahn prímestský vlak smerujúci do nejakej populárnej neďalekej výletnej lokality.

Fotogaléria zo zápasu Nemecko - Maďarsko na EURO 2024 (skupina A)

Výluky v Nemecku neznamenajú otravné prestupovanie na autobus, no zatiaľ sa mi počas dvoch ciest dvakrát stalo, že počas jazdy jednoducho zahlásili, že vlak sa na jednej plánovanej zastávke nezastaví.

Z hlásení na staniciach sa zdalo, že pomerne častým javom je aj to, že sa za pochodu zmení konečná stanica a vlak ukončí jazdu skôr. „Naši spolupracovníci vám ochotne poskytnú informácie o ďalších možnostiach vašej cesty,“ znie v týchto prípadoch optimistický oficiálny oznam. 

Pokuta 150 eur

Rodné mesto Jamala Musialu - hlásal nápis na hlavnej stanici v Stuttgarte.

You‘ll never party alone in Stuttgart – figurovalo na plagáte mierne modifikované klasické futbalové heslo.

Stuttgart sa na príchod maďarských fanúšikov pripravil. Pri ceste na štadión stáli policajti na koňoch i Jehovovi svedkovia s maďarskými brožúrkami.

Aréna v Stuttgarte má kapacitu na EURO vyše 54 000 divákov, ak by sa však dala nafúknuť, iba v Maďarsku by sa predal asi trojnásobok lístkov.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Futbalové EURO v Nemecku: Policajti na koňoch, Jehovovi svedkovia, aj pokuty fanúšikom