Vítalo ho viac ľudí ako Ronalda. Real Madrid oficiálne predstavil Mbappého

Kylian Mbappé pózuje po predstavení ako nového hráča Realu Madrid
Kylian Mbappé pózuje po predstavení ako nového hráča Realu Madrid (Autor: TASR/AP)
TASR|16. júl 2024 o 14:21

Sníval som o tom dlhé roky, že budem hrať za Real Madrid, povedal Francúz.

MADRID. Španielsky futbalový klub Real Madrid oficiálne predstavil svoju hviezdnu posilu Kyliana Mbappého.

Dvadsaťpäťročného francúzskeho útočníka privítal vypredaný štadión Santiago Bernabeu a 85-tisícová návšteva prekonala doterajšiu rekordnú spred 15 rokov počas prezentácie Portugalčana Cristiana Ronalda.

Mbappé podpísal v prítomnosti prezidenta klubu Florentina Pereza päťročnú zmluvu s "bielym baletom".

Mbappé prišiel pred vypredané hľadisko za búrlivého potlesku v stoji oblečený v drese s číslom deväť. Po úvodnej reči Pereza sa dostal k slovu a priaznivcom Realu sa prihovoril po španielsky.

"Je neuveriteľné byť tu. Sníval som o tom dlhé roky, že budem hrať za Real Madrid. Dnes sa môj sen stal skutočnosťou. Som šťastný chlapec a za tento klub položím celý svoj život," povedal Mbappé.

VIDEO: Real Madrid oficiálne predstavil Mbappého

Hoci boli vstupenky na prezentáciu zadarmo, rýchlo sa minuli a niektorí fanúšikovia sa ich snažili predať v rozmedzí od 30 do 200 eur, keďže dopyt po nich prekračoval 100-tisíc.

Svoj prvý zápas v drese Madridčanov by mal Mbappé odohrať v auguste proti RCD Mallorca v La Lige. Kapitán "Les Bleus" prišiel do Realu ako voľný hráč z Paríža Saint-Germain, jeho ročný plat sa údajne vyšplhá na 15 miliónov eur.

Na veľkoplošných obrazovkách sa objavil nápis "Vitaj, Mbappé". Premietali sa aj niektoré z najikonickejších momentov klubu, zatiaľ čo z reproduktorov znela pieseň "Nessun dorma".

Premietali sa aj zábery z Mbappého kariéry, ako aj fotografie, na ktorých ešte ako dieťa nosil dres Realu a pózoval po boku bývalej klubovej hviezdy Cristiana Ronalda.

Majster sveta z roku 2018 a vicemajster z MS 2022 v Katare sa pripojil k "bielemu baletu" po siedmich rokoch v Paríži Saint-Germain. Keďže vo francúzskom tíme sa mu skončila zmluva, do Realu mieri ako voľný hráč a madridský klub nemusel platiť žiadne odstupné.

Mbappé sa rozhodol prestúpiť na Santiago Bernabeu už vo februári, ale verejne to odmietal potvrdiť. V Parku princov sa oficiálne rozlúčil na začiatku mája.

"Splnil sa mi sen," napísal Mbappé na Instagrame v júni po oficiálnom oznámení svojho prestupu k úradujúcemu šampiónovi La Ligy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Vítalo ho viac ľudí ako Ronalda. Real Madrid oficiálne predstavil Mbappého