Trofej? Získať ju je výnimočné, hovorí Mbappé. Ale hrať za Real ešte viac

Kylian Mbappé s trofejou Superpohára UEFA.
Fotogaléria (76)
Kylian Mbappé s trofejou Superpohára UEFA. (Autor: TASR/AP)
TASR|15. aug 2024 o 11:50

Mbappé sa vybral na nové dobrodružstvo v drese Realu Madrid s veľkou vášňou.

VARŠAVA. Futbalisti Realu Madrid splnili úlohu favorita a v stredu šiestykrát v histórii triumfovali v Superpohári.

V bielom drese sa navyše ideálnym spôsobom uviedol Kylian Mbappé, ktorý vo Varšave proti Atalante Bergamo uzavrel skóre na 2:0.

Mbappé sa presadil v 68. minúte, keď mu cez preplnenú šestnástku poslal ideálnu prihrávku do priestoru bieleho bodu Jude Bellingham a francúzsky reprezentant nasmeroval loptu presne k žrdi.

"Každý gól je výnimočný. Je ťažké pre útočníka premýšľať nad tým, ktorý gól má radšej, ale pochopiteľne, tento je špeciálny. Čakal som na neho dlho. S veľkou vášňou som sa vybral na nové dobrodružstvo v drese Realu Madrid.

Odštartovať dobre a hneď získať trofej je výnimočné, no už vôbec hrať za tento klub, najväčší na svete, je ešte viac. Bol to skvelý večer," tešil sa Mbappé podľa uefa.com.

Fotogaléria zo zápasu Real Madrid - Atalanta Bergamo v Superpohári UEFA 2024

Skóre duelu otvoril Federico Valverde v 59. minúte. Uruguajský stredopoliar je súčasťou madridského klubu už od roku 2017, no stredajší duel bol pre neho taktiež začiatok novej kapitoly. Prvýkrát mal na sebe dres s číslom osem, zdedil ho po Tonim Kroosovi, ktorý ukončil kariéru.

"Veľmi som si ho vážil. Nosiť jeho číslo je mimoriadne zaväzujúce," prezradil Valverde podľa AFP.

Tréner Carlo Ancelotti získal s mužstvom už 14. trofej a vyrovnal sa tak v historickej bilancii Miguelovi Muňozovi, trénerovi Madridčanov v rokoch 1960-1974.

"Kylian má kvalitu, aby mohol zaznamenať v našom drese ešte mnoho gólov. V tíme však musí byť rovnováha a dnes to nebolo ideálne," priznal taliansky kouč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Trofej? Získať ju je výnimočné, hovorí Mbappé. Ale hrať za Real ešte viac