V Trnave prišli o cennú sériu. Škótsky denník si pomýlil Slovensko so Slovinskom

Pred zápasom Škótsko - Slovensko.
Pred zápasom Škótsko - Slovensko. (Autor: TASR)
SITA|16. nov 2020 o 11:00

Škóti podali napriek zmenám v zostave dobrý výkon.

BRATISLAVA. Každá prehra je sklamanie, ale v našej hre som videl veľa pozitív. Strata na Slovensku rozhodne nie je krok späť. Hrali sme proti kvalitnému súperovi.

To sú slová trénera škótskej futbalovej reprezentácie Steva Clarka, ktorý po prehre na trnavskom štadióne (0:1) pochválil svojich zverencov za dobrý výkon.

Čerstvý účastník majstrovstiev Európy nastúpil proti slovenskej reprezentácii s ôsmimi zmenami v zostave oproti súboju v Belehrade, v ktorom si proti Srbom Škóti vybojovali účasť na budúcoročnom kontinentálnom vrchole - prvýkrát po 24 rokoch.

Škóti na Slovensku prišli o sériu deviatich zápasov bez prehry.

"Cítim vzájomnú podporu vo vnútri mužstva, sme dostatočne zomknutí. A že Oli McBurnie nepremenil niekoľko svojich šancí? Ak bude naďalej tvrdo pracovať, odmena sa dostaví. Tento veľký muž si len musí veriť. Naďalej má podporu celého tímu.

Dnes z toho bola tesná prehra, ale nabudúce sa to môže otočiť po takomto výkone," zdôraznil tréner Clarke, cituje ho denník Daily Record.

Mimochodom, toto škótske periodikum si pomýlilo nedeľňajšieho súpera Škótov, keď napísalo vetu: "Clarkova dlhá séria bez prehry sa skončila v Slovinsku. Teraz musíme vyhrať v Izraeli, aby sme si zabezpečili prvé miesto v skupine a účasť v play-off o majstrovstvá sveta."

Aj slovenský tréner Štefan Tarkovič vyzdvihol kvalitu súpera.

"Zápas bol veľmi kvalitný a víťazstvo je cenné. Potešil ma prístup hráčov aj spôsob, akým riešili niektoré situácie. Rodák rozhodol o našom víťazstve zneškodnením šancí súpera," skonštatoval podľa webu SFZ.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»V Trnave prišli o cennú sériu. Škótsky denník si pomýlil Slovensko so Slovinskom