Bude v Premier League zimná prestávka? Cez víkend sa neodohrá až päť zápasov

Tréner Liverpool FC Jürgen Klopp.
Tréner Liverpool FC Jürgen Klopp. (Autor: TASR/AP)
SITA|17. dec 2021 o 12:35

Problémy majú aj tímy bojujúce o titul.

LONDÝN. Prudko nákazlivý variant koronavírusu omikron tvrdo zasiahol aj do programu futbalových zápasov na Britských ostrovoch.

Anglická Premier League informovala o odložení piatich súbojov 18. kola počas nastávajúceho víkendu, čím celkový počet neuskutočnených duelov v pôvodnom termíne za ostatný týždeň narástol na deväť. A toto číslo nemusí byť konečné.

Nebude hrať United či West Ham

Z Veľkej Británie dokonca začínajú zaznievať hlasy o možnej zimnej prestávke počas mesiaca január.

Počas predvianočného víkendu sa určite nebudú hrať v sobotu zápasy Manchester United - Brighton, Southampton - Brentford, Watford - Crystal Palace, West Ham - Norwich a v nedeľu duel Everton - Leicester.

"Žiadosti o zrušenie zápasov neposudzujeme paušálne, ale od prípadu k prípadu. Chápeme, že fanúšikovia budú sklamaní a ospravedlňujeme sa za spôsobené nepríjemnosti. Všetky ostatné stretnutia, ktoré sa majú hrať tento víkend, sú momentálne naplánované podľa rozpisu súťaže," uviedli zástupcovia Premier League vo svojom vyhlásení.

Covid zasahuje aj do boja o titul

Hráčov na tzv. COVID listine, čiže v povinnej karanténe, majú aj v kluboch, ktoré zatiaľ hrajú. A to aj v tímoch, ktoré bojujú o titul.

Vo štvrtok Liverpool FC zdolal Newcastle United 3:1 aj bez trojice Virgil van Dijk, Fabinho, Curtis Jones, ktorá zostala doma s pozitívnym testom.

Tréner Chelsea FC Thomas Tuchel zasa proti Evertonu (1:1) nemal k dispozícii z rovnakého dôvodu Romela Lukakua, Tima Wernera ani Calluma Hudsona-Odoia.

Ben Chilwell, ktorý je zranený, mal tiež pozitívny test a Kai Havertz rovnako chýbal, pretože sa cítil zle. Liverpool FC aj Chelsea FC by mali počas víkendu odohrať svoje zápasy.

Britské ostrovy vo štvrtok hlásili vyše 87-tisíc nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je rekordné číslo od začiatku celej pandémie v úvode roka 2020.

Tabuľka

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Bude v Premier League zimná prestávka? Cez víkend sa neodohrá až päť zápasov