Tréner Porta bol v koncoch, mohol prehrať. Jeho syn spôsobil šialenstvo

Francisco Conceicao, tréner FC Porto.
Francisco Conceicao, tréner FC Porto. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|11. jan 2022 o 17:27

Začni nosiť prilbu, radí mu komička.

PORTO. V minulej sezóne prehrali len dvakrát. Aj to stačilo na to, aby nakoniec nezískali titul. Futbalisti FC Porto nazbierali o päť bodov menej ako majstrovský Sporting.

V tomto ročníku majú lepšie vykročené za ligovým titulom. Po pätnástich kolách ešte ani raz neprehrali a vedú tabuľku portugalskej ligy.

Tradične dramatický boj o titul však dokumentuje fakt, že Sporting má len o tri body menej.

Porto mohlo prehrať

Hráči Porta z doterajších štrnástich víťazstiev len päťkrát vyhrali o jeden gól. Proti ligovým konkurentom zväčša dominujú a vyhrávajú vyšším rozdielom.

O to väčšie bolo prekvapenie, keď v nedeľu po prvom polčase prehrávali na ihrisku piateho Estorilu o dva góly, navyše tretí zásah im VAR neuznal pre ofsajd. Domáci boli pritom v kríze, z predchádzajúcich siedmich ligových kôl zvíťazili iba raz.

Ak by Porto prehralo, napriek 14-zápasovej sérii bez prehry by stratilo náskok v tabuľke.

Hoci už štyri minúty po zmene strán znížil iránsky kanonier Mehdi Taremi, až do 84. minúty sa Porto márne snažilo dobyť bránu súpera. V druhom polčase pritom súpera prestrieľali 16:4, z pohľadu striel na bránu 9:0.

Keď šesť minút pred koncom Kolumbijčan Luis Diaz konečne vyrovnal, spravil tréner Sergio Conceicao posledný ťah. Na ihrisko poslal vlastného syna Francisca, vekom ešte tínedžera.

Ubehli len tri minúty. Diaz spravil akciu na krídle, poslal loptu do päťky a Porto viedlo. Úspešným strelcom sa stal práve Francisco Conceicao.

Devätnásťročný mladík strelil svoj prvý gól v portugalskej lige. V aktuálnej sezóne pritom naskočil už do dvanásteho zápasu, v tej minulej mu otec doprial štrnásť štartov.

Začni nosiť prilbu

Francisco si v eufórii strhol dres a utekal k rohovej zástavke. Pôsobil zmätene, sám nečakal, že sa stane hrdinom.

Na ihrisku sa strhlo šialenstvo. Aby mohol vyobjímať svojho otca na lavičke, musel sa predrať medzi nadšených spoluhráčov.

Otec ho v návale emócií vyobjímal, vybozkával a poriadne pobúchal po hlave. "Nabudúce si daj radšej prilbu," glosovala na Instagrame portugalská rozhlasová moderátorka a komička Joana Marques.

Hráč vyjadril na sociálnej sieti svoje emócie fotografiami. "Ten pocit," napísal a pripojil modré srdce vo farbách klubu.

"Skvelý spôsob, ako začať rok 2022," dodal po svojom prvom zápase v novom roku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Tréner Porta bol v koncoch, mohol prehrať. Jeho syn spôsobil šialenstvo