Škandál v poľskej reprezentácii. Mladí hráči sa opili, tréner ich vyhodil

Oskar Tomczyk.
Oskar Tomczyk. (Autor: Reuters)
Ivan Mriška|8. nov 2023 o 11:35

Pod vplyvom alkoholu boli štyri futbalisti.

JAKARTA. Od soboty 11. novembra sa v Indonézii uskutočnia majstrovstvá sveta futbalistov do 17 rokov.

Reprezentanti Poľska nastúpia na úvod proti Japonsku. Hrať však budú bez kvarteta hráčov. Zväz ich z kádra vyhodil, pretože porušili interné pravidlá.

„Vzhľadom na nešportové správanie a porušenie predpisov sa trénerský štáb tímu U17 rozhodol vyradiť štyroch hráčov,“ na sociálnej sieti napísal Poľský futbalový zväz.

Podľa informácií, ktoré priniesol matchyki.pl, hráčov prichytili pod vplyvom alkoholu. Do Poľska sa majú vrátiť ešte pred začiatkom šampionátu.

Tréningový kemp opúšťajú Oskar Tomczyk, Filip Rózga, Jan Labedzki a Filip Wolski.

Tomczyk mal roztrhnuté obočie

V nedeľu na Bali odohrali mladí Poliaci prípravný zápas proti USA, v ktorom remizovali 2:2.

Keďže stretnutie sa hralo za vysokej vlhkosti a hráči boli dehydrovaní, tréner Marcin Wlodarski im nariadil pokojový režim. Jeho zverenci mali zostať na izbách a oddychovať.

Štyria mladíci však napriek zákazu vyšli do ulíc a zabávali sa.

Tréneri vo večerných hodinách kontrovali izby a zistili, že dve sú prázdne. Svojich zverencov našli v neďalekom bare s tvrdým alkoholom na stole.

Hráči boli pod vplyvom návykovej látky a Tomczyk mal porezané obočie.

Čakajú ich tvrdé sankcie

Konanie poľských reprezentantov okamžite odsúdili ich kluby. Čakať ich majú tvrdé sankcie.

„V Lechu Poznaň neexistuje absolútne žiadny súhlas s nedôstojným správaním reprezentantov. V našej akadémii, ktorá je považovaná za príkladnú, sa snažíme vychovať nielen skvelých hráčov, ale aj dobrých ľudí.

Preto dôrazne odsudzujeme nešportové správanie, ktorého sa dopustili dvaja naši hráči. Čakáme na návrat týchto hráčov do Poľska a vyvodíme voči nim ťažké následky,“ stojí vo vyhlásení Lechu Poznaň.

„Náš klub plne podporuje rozhodnutie kádra poľskej reprezentácie do 17 rokov, ako aj Poľského futbalového zväzu.

Správanie, pre ktoré boli hráči odvolaní z tímu, je nedôstojné futbalistov reprezentujúcich Poľsko na veľkom medzinárodnom turnaji.

Bolo to tiež podujatie, ktoré silne porušuje pravidlá, ktorými by sa mal riadiť každý futbalista. Od malička učíme v našej akadémii profesionalitu a správny prístup k športu. Po návrate vyvodíme vážne následky,“ uvádza Cracovia Krakov.

Podľa webu Przeglad Sportowy sa štvorica hráčov snažila do baru nalákať aj ostatných spoluhráčov, no neúspešne.

K podobnému incidentu došlo v roku 2018 aj v A-mužstve slovenskej reprezentácie. Po zápase s Českom sedem hráčov porušilo večierku, na čo tréner Ján Kozák reagoval rezignáciou z postu hlavného trénera.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Škandál v poľskej reprezentácii. Mladí hráči sa opili, tréner ich vyhodil