Poľsko
Poľsko
EURO 2024
21.06.2024, Skupina D
1 - 3
1:1
Rakúsko
Rakúsko

Nepomohol ani Lewandowski. Poliaci pohoreli s Rakúšanmi, šance na postup im zhasli

Robert Lewandowski v zápase Poľsko - Rakúsko na EURO 2024
Fotogaléria (15)
Robert Lewandowski v zápase Poľsko - Rakúsko na EURO 2024 (Autor: TASR/AP)
TASR|21. jún 2024 o 19:54 (aktualizované 21. jún 2024 o 23:03)

Futbalisti Rakúska dnes zdolali Poľsko v zápase skupiny D na EURO 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

EURO 2024 - skupina D

Poľsko - Rakúsko 1:3 (1:1)

Góly: 30. Piatek - 9. Trauner, 66. Baumgartner, 78. Arnautovič (z 11 m)

Rozhodovali: Meler - Eyisoy, Ersoy (všetci Turecko), ŽK: Slisz, Moder, Lewandowski, Szczesny - Wimmer, Arnautovič

Poľsko: Szczesny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Piotrowski (46. Moder), Slisz (75. Grosicki), Zalewski – Zielinski (87. Urbanski) - Buksa (60. Lewandowski), Piatek (60. Swiderski)

Rakúsko: Pentz – Posch, Trauner (59. Danso), Lienhart, Mwene (63. Prass) – Seiwald, Grillitsch (46. Wimmer) – Baumgartner (81. Schmid), Laimer, Sabitzer – Arnautović (81. Gregoritsch)

BERLÍN. Futbalisti Rakúska dnes zvíťazili v zápase skupiny D na EURO 2024 (ME vo futbale) nad Poľskom 3:1. Víťazný gól strelil v 66. minúte Christoph Baumgartner.

Prvý štart na turnaji si pripísal poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý nastúpil po hodine hry, do streleckej listiny sa však nezapísal. Poliaci definitívne stratili šancu na postup po večernej remíze Holandska s Francúzskom.

Poliaci nastúpia na ďalší zápas v utorok 25. júna od 18.00 v Dortmunde proti Francúzsku, Rakúšania budú hrať v rovnaký deň o rovnakej hodine v Berlíne proti Holandsku.

Fotogaléria zo zápasu Poľsko - Ukrajina na EURO 2024 (skupina D)

Tabuľka skupiny D na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Poľsko - Holandsko na EURO 2024

I. polčas

Aktívnejší vstup do stretnutia mali Rakúšania. Pre mužstvo Rangnicka prišla odmena v podobe gólu v deviatej minúte.

Na center Mweneho si nabehol Trauner a hlavičkou otvoril skóre. Poliaci mohli vyrovnať v 18. minúte, keď preletela lopta pokutovým územím až k Zalewskému, ale ten ju poslal vysoko nad bránu.

O štyri minúty neskôr prečítal dlhú prihrávku za obranu brankár Szczesny, ktorý vybehol proti Baumgartnerovi a loptu pred ním odhlavičkoval. "Bielo-červení" napokon dokázali vyrovnať v 30. minúte.

Spätnú prihrávku na hranicu šestnástky dostal Bednarek, ktorého strelu síce zblokoval brániaci Trauner, no situáciu dosledoval Piatek a pohotovo vyrovnal. Vedenie mohol vrátiť Rakúsku v 39. minúte Sabitzer, ale Szczesného neprekonal.

II. polčas

Po hodine hry sa prvýkrát na turnaji predstavil poľský kanonier Lewandowski. Najväčšia ofenzívna zbraň Poliakov sa v 66. minúte prizerala inkasovanému gólu. Výbornú prácu odviedol kapitán Arnautovič, ktorý na hranici šestnástky prepustil loptu Baumgartnerovi a ten poslal Rakúsko druhýkrát do vedenia.

Na začiatku záverečnej štvrťhodiny mohli Rakúšania odskočiť aj na rozdiel dvoch gólov, ale strelu Wimmera zneškodnil Szczesny.

Poľský brankár však už o niekoľko sekúnd čelil úniku Sabitzera, ktorý urobil kľučku a po kontakte so Szczesnym spadol v pokutovom území. Nariadenú penaltu s prehľadom premenil Arnautovič - 3:1.

Konečný stav mohol navýšiť v 85. minúte Laimer, ktorý obišiel Szczesného, pričom poľský brankár si dával veľký pozor, aby opäť nefauloval, no Laimer z uhla netrafil prázdnu bránku.

Hlasy po zápase

Christoph Baumgartner, stredopoliar Rakúska: "Začali sme dobre, vytvorili sme si veľký tlak, ale potom sme poľavili. V druhom polčase sme vedeli, že musíme podať lepší výkon. Všetci sú nesmierne šťastní. Bol na nás vyvíjaný veľký tlak a včera sme si nemohli dať popoludňajší spánok, pretože sme boli vo veľkom strese. Veľmi sa nám uľavilo, ale vieme, že je to len začiatok a čakajú nás ďalšie výzvy."

Przemyslaw Frankowski, stredopoliar Poľska: "Vedeli sme, aký je tento zápas dôležitý a zaujímalo nás len víťazstvo. Teraz sa cítime veľmi sklamaní. Na papieri sme boli na Rakúsko dobre pripravení, ale papier a realita sa niekedy veľmi líšia. Samozrejme, dá sa povedať, že z takýchto turnajov si stále môžeme zobrať niečo pozitívne. Napríklad skúsenosti, keďže máme veľa mladých hráčov, ale teraz nechcem ani hľadať pozitíva, pretože sme jednoducho prehrali dôležitý zápas."

zdroj: uefa.com

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Nepomohol ani Lewandowski. Poliaci pohoreli s Rakúšanmi, šance na postup im zhasli