Poľsko
Poľsko
EURO 2024
16.06.2024, Skupina D
1 - 2
1:1
Holandsko
Holandsko

Holandsko zlomilo Poľsko až v závere, hrdinom sa stal striedajúci hráč

Wout Weghorst oslavuje gól v zápase Holandsko - Poľsko na EURO 2024.
Fotogaléria (11)
Wout Weghorst oslavuje gól v zápase Holandsko - Poľsko na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
TASR|16. jún 2024 o 16:52 (aktualizované 16. jún 2024 o 17:06)

Futbalisti Holandska dnes zdolali Poľksko v zápase skupiny D na EURO 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

EURO 2024 - skupina D

Poľsko - Holandsko 1:2 (1:1)

Góly: 16. Buksa - 29. Gakpo, 83. Weghorst

Rozhodovali: Soares Dias – Soares, Ribeiro (všetci Port.), ŽK: Veerman

Poľsko: Szczesny - Bednarek, Salamon (87. Bereszynski), Kiwior - Frankowski, Zielinski (78. Piotrowski), Romanczuk (55. Slisz), Zalewski - Urbanski (55. Swiderski), Buksa, Szymanski (46. Moder)

Holandsko: Verbruggen - Dumfries, De Vries, Van Dijk, Ake (87. Van De Ven) - Schouten, Rejinders, Veerman (62. Wijnaldum) - Simons (62. Malen), Depay (81. Frimpong), Gakpo (81. Weghorst)

HAMBURG. Futbalisti Holandska dnes zvíťazili v zápase skupiny D na EURO 2024 (ME vo futbale) nad Poľskom 2:1. Víťazný gól strelil v 83. minúte striedajúci Weghorst, ktorý prišiel na ihrisko dve minúty pred tým.

Na štadióne v Hamburgu išli po štvrťhodine hry do vedenia Poliaci gólom Adama Buksu, na ktorý odpovedal v 29. minúte Cody Gakpo.

Holanďania mali v celom zápase viac z hry a hoci Poliaci viackrát ofenzívne pohrozili, "oranjes" napokon dokázali potvrdiť prevahu.

Fotogaléria zo zápasu Poľsko - Holandsko na EURO 2024 (skupina D)

Poliaci nastúpia na ďalší zápas v piatok 21. júna od 18.00 v Berlíne proti Rakúsku, Holanďania budú hrať v rovnaký deň od 21.00 v Lipsku proti Francúzsku.

Tabuľka skupiny D na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Poľsko - Holandsko na EURO 2024

I. polčas

Po obojstranne opatrnejšom úvode zápasu sa Holanďania snažili režírovať dianie. V 10. minúte bol blízko ku gólu Reijnders, no pravačkou zvnútra šestnástky tesne minul ľavú žrď.

Po štvrťhodine sa Poliaci dostali k rohovému kopu, na center Zielinského ideálne vyskočil nepokrytý Buksa a hlavou potrestal zaváhanie defenzívy súpera - 1:0.

Holanďania zareagovali zvýšenou aktivitou, Van Dijkove zakončenie po rohu vyrazil brankár Szeszny a Depayova strela bez prípravy minula jeho bránku.

(Autor: Sofascore)

V 29. Gakpo potiahol loptu na polovici súpera, dostal sa k strele spred šestnástky, na ktorú síce Szczesny správne zareagoval, no smer lopty nešťastne zmenil Salamon - 1:1.

Holanďania mali v prvom dejstve viac hry, častejšie držali loptu a predviedli aj viac streleckých pokusov.

Gól však krátko pred prestávoku nepridal ani Gakpo, ktorý sa v ofenzívnej akcii dostal k zakončeniu, no zblízka minul bránu.

II. polčas

V 59. minúte mohol Kiwior vrátiť Poliakom tesný náskok, keď ho Zalewski našiel pri vzdialenejšej žrdi, no brankára Verbruggena neprekonal.

Aj v druhom polčase boli Holanďania aktívnejší a k víťazstvu im pomohli aj striedania.

V 83. minúte Ake poslal z ľavej strany loptu do šestnástky, poľskú defenzívu zneistil pohyb Wijnalduma a nedôrazne pokrytý Weghorst po dvoch minútach na trávniku prekonal Szczesného - 2:1.

V 90. minúte boli Poliaci blízko k vyrovnaniu. Piotrowski sa v šestnástke presadil cez Reijndersa, prihrávkou našiel Modera, no jeho strelu bez prípravy Verbruggen dokázal vyraziť.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Holandsko zlomilo Poľsko až v závere, hrdinom sa stal striedajúci hráč