Veľká smola talentu Manchestru City. Mohol zažiť prelomovú sezónu, no zlomil si nohu

Oscar Bobb (vľavo) v prípravnom zápase proti FC Barcelona.
Oscar Bobb (vľavo) v prípravnom zápase proti FC Barcelona. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. aug 2024 o 16:22

Dvadsaťjednaročného futbalistu čaká operácia a potom rekonvalescencia dlhá tri až štyri mesiace.

MANCHESTER. Mladý nórsky stredopoliar či pravý krídelník Oscar Bobb z anglického futbalového klubu Manchester City si v tomto kalendárnom roku možno už nezahrá.

Dvadsaťjededenročný rodák z Osla si totiž počas tréningu zlomil nohu, po ktorej ho čaká operácia a potom rekonvalescencia dlhá tri až štyri mesiace.

Oscar Bobb zanechal veľmi dobrý dojem počas predsezónneho turné "The Citizens" v USA.

"Za neho samého ma to veľmi mrzí. Ani nie pre veľmi vydarenú prípravu, to nehrá úlohu. V prípade dlhého zranenia je to vždy veľká škoda pre hráča," uviedol v piatok tréner Pep Guardiola, ktorý Bobba v auguste nasadil do duel o FA Community Shield proti Manchestru United.

Šancu mal aj na štart ligového ročníka, no v nedeľu proti Chelsea už hrať nemôže.

V strede poľa nebude mať kouč Guardiola v nedeľňajšom súboji Premier League ani defenzívneho záložníka Rodriho, ktorý sa k A-tímu pripojil výrazne neskôr pod vplyvom účinkovania na ME v Nemecku. Manchester City pravdepodobne príde aj o Kalvina Phillipsa, ktorý údajne absolvuje hosťovanie v Ipswichi Town.

Oscar Bobb v minulej sezóne zasiahol do 14 zápasov Premier League a strelil v nich jeden gól, jeden štart zaznamenal v Ligovom pohár, päť v FA Cupe a štyri v pohárovej Európe.

Obhajca titulu sa bude musieť zaobísť aj bez španielskeho stredopoliara Rodriho, ten sa zotavuje zo zranenia, ktoré utrpel na ME v Nemecku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Veľká smola talentu Manchestru City. Mohol zažiť prelomovú sezónu, no zlomil si nohu