Portugalsko
Portugalsko
EURO 2024
01.07.2024, Vyraďovacia fáza | Osemfinále
1 - 0pp
Po predĺžení
Pokutové kopy
3:0
Slovinsko
Slovinsko

Nemecká polícia skúma video, na ktorom ochrankári udierajú a kopú do fanúšika

Polícia na EURO 2024 v Nemecku.
Fotogaléria (74)
Polícia na EURO 2024 v Nemecku. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. júl 2024 o 16:37

Incident s udial v pondelok na štadióne vo Frankfurte nad Mohanom počas súboja medzi výbermi Slovinska a Portugalska.

FRANKFURT NAD MOHANOM. Polícia v nemeckom Frankfurte nad Mohanom preveruje videozáznam, na ktorom skupina príslušníkov bezpečnostných zložiek kope a udiera päsťami do zadržaného fanúšika počas duelu medzi výbermi Portugalska a Slovinska na EURO 2024 (ME vo futbale) v Nemecku.

Európska futbalová únia (UEFA) ako spoluorganizátor podujatia uviedol, že "o incidente vie a odsudzuje akékoľvek násilné správanie". Aj miestna polícia potvrdila, že sa prípadom násilia zaoberá.

"Incident na videu je predmetom policajného vyšetrovania. UEFA sa k situácii nemôže viac vyjadrovať až do ukončenia vyšetrovania," informovala únia. Slovinci hrali proti Portugalčanom v pondelkovom osemfinále práve vo Frankfurte nad Mohanom.

Duel sa aj po predĺžení skončil bez gólov, v penaltovom rozstrele uspel tím okolo hviezdneho Cristiana Ronalda a prebojoval sa do piatkového hamburského štvrťfinále proti Francúzom.

Fotogaléria zo zápasu Portugalsko - Slovinsko v osemfinále EURO 2024

Video zverejnili portugalské médiá. Je na ňom skupina ochrankárov, ako v betónovom tuneli vedúcom na hraciu plochu zadržiava dve osoby. Jedna z nich ležala na zemi tvárou k podlahe.

Druhú stojacu pri stene pracovníci s nápisom Steward (organizátor/usporiadateľ) na vestách mali minimálne trikrát udrieť päsťou do hlavy.

Neskôr rovnaká osoba už ležala na zemi a pracovníci bezpečnostnej služby ju udierali a kopali.

Totožnosť zainteresovaných osôb a okolnosti, ktoré viedli k uvedeným udalostiam, nebolo možné bezprostredne overiť.

Bezpečnosť na Eure 2024 sa ocitla pod drobnohľadom najmä v súvislosti s incidentmi počas duelov portugalského výberu, počas nich totiž opakovane vnikali na ihrisko fanúšikovia a chceli si spraviť fotografiu s Cristianom Ronaldom. UEFA preto musela sprísniť opatrenia.

Únia tiež riešila, že influencer sa prezliekol do kostýmu maskota turnaja a prenikol na hraciu plochu počas otváracieho ceremoniálu podujatia.

Počas zápase Nemcom proti Dánom v sobotňajšom osemfinále v Dortmunde zase polícia zadržala muža, ktorý sa s veľkým batohom dostal na strechu miestneho štadióna. Šlo o osobu, ktorá si chcela spraviť dobré fotografie bez úmyslu akéhokoľvek ublíženia.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Nemecká polícia skúma video, na ktorom ochrankári udierajú a kopú do fanúšika