Nemecko
Nemecko
EURO 2024
14.06.2024, Skupina A
5 - 1
2:0
Škótsko
Škótsko

Nemcov inšpirovali aj elitní vojaci. Navrátilec diktoval hru, slalomár bol na nezastavenie

Toni Kroos v zápase Nemecko - Škótsko na EURO 2024.
Fotogaléria (46)
Toni Kroos v zápase Nemecko - Škótsko na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Titanilla Bőd|15. jún 2024 o 07:29

Nemci začali EURO 2024 víťazstvom.

BRATISLAVA. Nemecká futbalová reprezentácia dala šesť gólov a vyhrala 5:1. V úvodnom stretnutí majstrovstiev Európy vo futbale usporiadateľská krajina nedala šancu Škótsku.

Nemci jednoznačne dominovali, mali dvadsať streleckých pokusov, z toho desať do priestoru brány.

Škóti sa prezentovali bezzubým futbalom, nezaznamenali ani jednu strelu. Ich jediný presný zásah bol v skutočnosti vlastný gól.

Päť hráčov, päť gólov

Nemecko zaknihovalo svoje najvyššie víťazstvo v dejinách európskeho šampionátu. Bol to zároveň najvyšší rozdiel v otváracích zápasoch majstrovstiev Európy.

O päť nemeckých gólov sa postaralo päť rôznych hráčov. Presadili sa Florian Wirtz, Jamal Musiala, Kai Havertz i striedajúci Niclas Füllkrug a Emre Can.

Paradoxne aj jediný gól Škótska dal nemecký hráč, po štandardnej situácii hlavičkoval do vlastnej brány Antonio Rüdiger. Obranca Realu Madrid pritom mal šancu aj pred bránou súpera, jeho strelu z diaľky musel brankár Angus Gunn vyrážať na roh.

Fotogaléria zo zápasu Nemecko - Škótsko na EURO 2024 (skupina A)

„Nie je lepší spôsob, ako začať veľký turnaj. Teraz máte ozajstnú eufóriu. Ofenzívni hráči dávajú góly, čo vám skutočne dáva sebavedomie,“ zhodnotil prvý zápas bývalý reprezentant Christian Kramer pre televíziu ZDF.

Mužom zápasu sa stal Jamal Musiala. Dal jeden gól a bol na nezastavenie. Z jeho ôsmich pokusov o dribling bolo päť úspešných.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Nemcov inšpirovali aj elitní vojaci. Navrátilec diktoval hru, slalomár bol na nezastavenie