Máme ambície, vraví tréner. Nemecko chce nadviazať na úspech z domáceho EURO

Julian Nagelsmann s hráčmi Nemecka.
Julian Nagelsmann s hráčmi Nemecka. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. sep 2024 o 14:38

V úvodnom zápase bude čeliť Maďarsku.

DÜSSELDORF. Nemeckí futbalisti chcú v septembrovej časti Ligy národov nadviazať na atraktívne výkony z letných majstrovstiev Európy.

Po troch nevydarených šampionátoch sa na domácom turnaji predviedli v pozitívnom svetle, hoci vo štvrťfinále podľahli neskorším víťazom zo Španielska 1:2 po predĺžení.

Mužstvo trénera Juliana Nagelsmanna čakal v sobotu duel A-divízie proti Maďarsku, ktorý bol na programe o 20.45 h v Düsseldorfe.

"Už teraz máme za sebou veľa krokov k lepšiemu, ale stále to bolo 'len' štvrťfinále EURO. Do budúcnosti máme väčšie ambície.

Naším úsilím je naďalej sa zlepšovať a vyhrávať zápasy. Dúfam, že to bude vidieť už v stretnutí s Maďarskom," citovala nemeckého kouča agentúra DPA.

Po víťaznom svetovom šampionáte v roku 2014 Nemci vypadli na MS 2018 i 2022 už v základnej skupine a nemecký futbal si prechádzal krízou.

Reputáciu u svojich fanúšikov si však reprezentácia "napravila" počas domácich ME.

"Nebude tu taká energia ako na EURO, ale chceme, aby sa s nami ľudia naďalej stotožňovali a aby o nás hovorili pozitívne," povedal útočník Niclas Füllkrug.

S národným tímom sa po ME rozlúčili viaceré stálice. Reprezentačnú kariéru ukončili dlhoročná brankárska jednotka Manuel Neuer, stredopoliari Toni Kroos a Ilkay Gündogan či útočník Thomas Müller.

Tri dni po sobotnom zápase s Maďarskom si Nemci v Amsterdame zmerajú sily s Holandskom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Máme ambície, vraví tréner. Nemecko chce nadviazať na úspech z domáceho EURO