Rušno v Pekaríkovom klube. Investor si údajne najal izraelskú rozviedku

Lars Windhorst.
Lars Windhorst. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. okt 2022 o 14:25

Lars Windhorst vraj chcel zdiskreditovať bývalého prezidenta klubu Hertha Berlín.

BERLÍN. Nemecký futbalový klub Hertha Berlín, v ktorom pôsobí slovenský obranca Peter Pekarík, zrušil plánovanú utorňajšiu slávnosť.

Oslavovať menšie jubileum mal Kay Bernstein, ktorý bude už sto dní vo funkcii prezidenta klubu.

Všetko však zrušil víkendový článok v denníku Financial Times o Larsovi Windhorstovi, ktorý patrí k investorom berlínskeho klubu.

Práve Windhorst od roku 2019 napumpoval do klubu viac ako 370 miliónov eur a sľúbil, že v prípade potreby uvoľní ďalšie financie.

V utorok mal na slávnosti sprevádzať Bernsteina, člena výkonnej rady Thomasa Herricha i výkonného riaditeľa a bývalého nemeckého reprezentanta Frediho Bobica.

Pre škandál, ktorý vyplával na povrch, je však všetko inak.

Najal si izraelskú rozviedku?

V článku spomenutého periodika sa uvádza, že Windhorst si tajne najal izraelskú spravodajskú službu, aby sa pokúsila prinútiť bývalého prezidenta Herthy Wernera Gegenbauera k odchodu z klubu.

Financial Times citovali dokumenty z okresného súdu v Tel Avive a uviedli, že z nich vyplýva, že Windhorst si najal spoločnosť, aby zorganizovala diskreditačnú kampaň proti Gegenbauerovi. Ten bol prezidentom Herthy 14 rokov a mal zostať vo funkcii do roku 2024.

Gegenbauer a Windhorst verejne súperili, pričom druhý z nich vlani v marci obvinil svojho rivala z používania trikov, aby sa udržal pri moci.

Windhorst vyzval Gegenbauera na odstúpenie. Ten tak učinil 24. mája, deň po tom, ako si Hertha v baráži zabezpečila bundesligovú miestenku i pre ročník 2022/2023.

Nasledujúci deň Gegenbauer pre miestne noviny Tagesspiegel povedal, že Windhorst „podpálil klub“, pretože bojoval o zostup do II. bundesligy a že investor je „zodpovedný za rozdelenie, ktoré znepokojilo klub a všetky oddelenia“.

Všetko popreli

Windhorst aj generálny riaditeľ izraelskej spravodajskej služby podľa Financial Times popreli, že by vedeli o akejkoľvek kampani voči Gegenbauerovi.

Hertha uviedla, že v tejto veci žiada o právnu radu a vyzvala Windhorsta, aby urobil "podrobné vyhlásenie" k prípadu prostredníctvom svojej holdingovej spoločnosti Tennor, ktorá bola údajne citovaná v dokumentoch súdu v Tel Avive.

Windhorst sa v sobotu prihovoril fanúšikom Herthy v príspevku na Facebooku, v ktorom uviedol, že správa Financial Times je „nezmysel“.

Windhorst tiež kritizoval súčasné vedenie klubu za odloženie utorňajšieho mediálneho podujatia a za to, že požiadalo právnikov, aby záležitosť prešetrili.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Rušno v Pekaríkovom klube. Investor si údajne najal izraelskú rozviedku