Konečne chytal a podal skvelý výkon. Sklonil som hlavu a čakal, prezradil Rodák

Marek Rodák v drese Fulhamu.
Marek Rodák v drese Fulhamu. (Autor: Reuters)
Ivan Mriška|9. jan 2023 o 14:02

Výborné čísla mali Hancko s Lobotkom, ktorí ťahajú svoje tímy za titulmi.

BRATISLAVA. V súťažnom zápase chytal na konci augusta, keď jeho tím podľahol štvrtoligovému Crawley 0:2. Odvtedy slovenský brankár Marek Rodák vyhrieval lavičku anglického Fulhamu.

Šancu v základnej zostave dostal až tento víkend. V FA Cupe proti Hull City.

Rodák: Užívam si to

Rodák podal po dlhej prestávke kvalitný výkon. Jeho tím vyhral 2:0 a postúpil do tretieho kola, k čom prispel tromi zákrokmi.

„Dobré víťazstvo pre mňa aj pre mužstvo. Po dlhej dobe som hral, takže som šťastný. So svojím výkonom som spokojný. Mal som pár dobrých zákrokov a postúpili sme do ďalšieho kola,“ pre klubovú televíziu Fulhamu povedal po zápase Marek Rodák.

Od špecializovaného portálu sofascore.com dostal známku 7.7. Rodák bol cez víkend najlepším slovenským futbalistom v zahraničí.

„Po dlhom čase som sa cítil veľmi dobre. Potešilo ma, že som hral dobre,“ dodal.

VIDEO: Zostrih zápasu Hull City - Fulham v FA Cupe

Čakal na šancu

Slovenský reprezentant začal sezónu v Premier League ako jednotka. Vytlačil ho však Nemec Bernd Leno, ktorý prišiel do Fulhamu v lete z Arsenalu Londýn.

„Sklonil som hlavu a čakal na ďalšiu šancu. A snažil sa byť pripravený. Momentálne si to užívam a myslím pozitívne. Každý v šatni chce zo seba vydať maximum,“ prezradil slovenský reprezentačný gólman.

Na druhom mieste v rebríčku Slovákov v zahraničí skončil Dávid Hancko. Bývalý hráč MŠK Žilina a Sparty Praha sa po prestupe do Holandska usadil v základnej zostave Feyenoordu Rotterdam. Slovák získal solídnu známku 7.3.

Jeho tím síce remizoval na pôde Utrechtu, no stále je na čele Eredivisie. Pred druhým Ajaxom Amsterdam má trojbodový náskok.

Feyenoord prehrával od 3. minúty 0:1, no na konci duelu vyrovnal na 1:1.

„V záverečnej fáze sme boli jasne zdatnejší a ostrejší. Náhradníci sa ukázali veľmi dobre. Urobili sme ofenzívne zmeny, čo prispelo k nášmu vyrovnávajúcemu gólu,“ pre klubový web hodnotil tréner Feyenoordu Arne Slot.

Lobotka ide za titulom

Tretia priečka po víkende patrí mužovi, ktorý je takisto ako Hancko v skvelej forme. Stanislav Lobotka odohral pri výhre Neapola na pôde Sampdorie Janov 2:0 celých deväťdesiat minút. Jeho úspešnosť prihrávok bola 97 percent, mal tri úspešné sklzy a vyhral päť z ôsmich súbojov.

Získal takisto známku 7.3 a aj jeho klub je na čele súťaže. V talianskej Serii A má pred druhým Juventusom náskok siedmich bodov.

„Slovenský reprezentant stúpa na úrovni a celý tím z toho profituje. V druhom polčase očividne dominoval proti súperovi, ktorý ho vzal na milosť a nemilosť,“ napísal taliansky denník Tuttonapoli.

Štvrtú priečku obsadil cez víkend Patrik Hrošovský, ktorý pôsobí v belgickom KRC Genk. Jeho tím zdolal Club Bruggy 3:1 a je na prvom mieste Jupiler League. Hrošovský odohral celých deväťdesiat minút a od expertov dostal známku 6.9.

Päticu najlepších Slovákov v zahraničí uzatvára Matúš Bero. Vitesse Arnhem remizovalo na pôde Alkmaaru 1:1 a patrí mu pätnásta pozícia. Bero hral celý zápas a dostal známku 6.8.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Portugalsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Konečne chytal a podal skvelý výkon. Sklonil som hlavu a čakal, prezradil Rodák