Exceloval Slovák z druhej ligy. Darilo sa aj hráčovi v Austrálii

László Bénes.
László Bénes. (Autor: HSV - facebook)
Ivan Mriška|31. okt 2022 o 11:55

V najlepšej päťke je opäť brankár z Poľska.

BRATISLAVA. Nemecký Hamburger SV robí všetko preto, aby sa vrátil medzi nemeckú elitu. Aktuálne je v druhej lige na druhom mieste, len o bod za Darmstadtom.

Cez víkend triumfoval 3:2 na pôde Paderbornu. Bol to veľký šláger a dôležitý súboj. K víťazstvu nad tretím tímom prispel aj László Bénes, ktorý strelil rozhodujúci gól.

Strelil krásny gól

Špecializovaný portál SofaScore.com mu dal cez víkend najvyššie čísla zo všetkých Slovákov v zahraničí. Známka 8,4 je viac ako výborná.

„Benes vysunul Dompého, ktorý po centri prihral späť Slovákovi, a ten strelil v 69. minúte krásny gól,“ píše oficiálny web nemeckého klubu.

Slovenský reprezentant strávil na ihrisku celých deväťdesiat minút a výkonom rozhodne potešil trénera Francesca Calzonu.

Na druhom mieste cez víkend skončil Slovák, ktorý hrá v Austrálii. Róbert Mak si za svoj výkon u protinožcov vyslúžil známku 8.0.

Jeho klub Sydney FC vyhral na pôde Macarthur FC 3:2, Mak upravoval v nadstavenom čase prvého polčasu na 1:2.

„Brankár chytil jedovatý volej, ale brankár vyrazil loptu pred Maka, ktorý presne našiel vzdialenejší ľavý roh,“ gólový moment opisuje web austrálskeho klubu.

Napriek zahodenej penalte získal Mak solídnu známku 8.0. Jeho spoluhráč totiž jedenástku doklepol do siete.

Sydney FC je po štyroch kolách na treťom mieste tabuľky. Na Melbourne City stráca tri body.

VIDEO: Róbert Mak a jeho pokutový kop

Herc podáva stabilné výkony

Tretia priečka patrí Christiánovi Hercovi, ktorý podáva stabilné výkony v švajčiarskom Grasshopperse Zürich. Doma s Luzernom prehral jeho tím 1:3, no Herc sa presadil strelecky.

Na ihrisku strávil všetky minúty a získal známku 7.4. Jeho tím je aktuálne na siedmom mieste švajčiarskej Superligy.

Priečka číslo štyri patrí Denisovi Vavrovi. Ten prispel k výhre Kodani v pomere 2:0 na pôde Randersu. Kodaň je na piatom mieste najvyššej dánskej súťaže, Vavro od odborníkov dostal známku 7.3.

Čo by to bol za týždeň, keby sa do najlepšej päťky nedostal slovenský brankár, ktorý chytá v Poľsku. Tento raz je to Dušan Kuciak, ktorý Lechii Gdaňsk vychytal najtesnejšiu výhru 1:0 nad Stal Mielec.

Kuciak kryl dva pokusy súpera, za čo získal známku 7.3.

Portál SofaScore.com známkuje hráčov v piatich najlepších európskych ligách (anglická, nemecká, talianska, španielska, francúzska), ale aj najvyššie súťaže v Belgicku, Dánsku, Holandsku, Nórsku, Poľsku, Portugalsku, Poľsku, Rakúsku, Rusku, Škótsku, Švédsku, Turecku či USA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Exceloval Slovák z druhej ligy. Darilo sa aj hráčovi v Austrálii