Dlhoročná opora Realu končí v klube po 23 rokoch. Opúšťam rodinu, uviedol stopér na rozlúčke

Nacho Fernández.
Nacho Fernández. (Autor: TASR/AP)
SITA|24. júl 2024 o 16:42

Spolu s Chorvátom Lukom Modričom pomohol madridskému klubu k 26 trofejam.

BRATISLAVA. Dlhoročná stálica španielskeho veľkoklubu Real Madrid Nacho Fernández sa v stredu oficiálne rozlúčil s klubom z hlavného mesta.

Tridsaťštyriročný obranca bol súčasťou úradujúceho majstra Španielska a víťaza Ligy majstrov neuveriteľných 23 rokov.

„Je to pre mňa náročný a emotívny deň. Ďakujem Realu, že zo mňa urobil muža a dal mi viac ako som mu bol ja schopný vrátiť.

Naučil si ma žiť každý deň s odhodlaním a vedomím toho, že každú sekundu bojujem za klub, mesto a fanúšikov,“ povedal madridský rodák a odchovanec „bieleho baletu“ počas slávnostnej rozlúčky priamo na Štadióne Santiaga Bernabéua. Informuje o tom španielsky denník Marca.

Odchod z Realu oznámil necelý mesiac po tom, ako sa Madridčania už štrnástykrát v histórii stali klubovými majstrami "starého kontinentu".

Nacho Fernández s "Los Blancos" ovládol Ligu majstrov šesťkrát, v ostatnej sezóne bol dokonca kapitánom.

VIDEO: Rozlúčkové video

Spolu s Chorvátom Lukom Modričom pomohol madridskému klubu k 26 trofejam, nik iný ich v tejto organizácii nezískal viac.

„Trofeje ma samozrejme tešia, ale viac vo mne v tejto chvíli rezonuje pocit, že opúšťam rodinu. Real bol pre mňa odmalička rodinou a myslím si, že to takto aj ostane,“ doplnil so slzami v očiach univerzálny obranca, ktorý bude vo svojej kariére pokračovať v saudskoarabskom tíme Al-Quadsiah.

Rozlúčky sa zúčastnili aj členovia Nachovej rodiny, kouč „merengues“ Carlo Ancelotti, viacerí hráči zo súčasného i bývalého kádra, zamestnanci klubu a taktiež prezident klubu Florentino Pérez, ktorý povedal:

„Nacho, v mene všetkých ľudí spojených s klubom ti chcem poďakovať za všetko to, čo si odovzdal. Nebolo toho málo.

Keď si medzi nás prišiel ako desaťročný, málokto veril, že získaš toľko trofejí. Si jeden z najväčších hráčov našej klubovej histórie. Dvere máš vždy otvorené.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Dlhoročná opora Realu končí v klube po 23 rokoch. Opúšťam rodinu, uviedol stopér na rozlúčke