Ukrajinec pobláznil Londýn. 50 miliónov? To by sme nešli ani za prezidentom

Mykhajlo Mudryk oslavuje gól do siete Celticu Glasgow v Lige majstrov.
Mykhajlo Mudryk oslavuje gól do siete Celticu Glasgow v Lige majstrov. (Autor: fcshakhtar - Instagram)
Martin Kozinka|6. jan 2023 o 23:10

Napriek všetkému, čo sa v krajine deje, sa Mychajlo Mudryk stal majákom pre budúcnosť Ukrajiny.

LONDÝN, BRATISLAVA. Mychajlo Mudryk sa zjavil z ničoho nič ako obrovský talent vo svete futbalu na Ukrajine v tom istom momente, kedy krajina bojuje o prežitie.

„Nie som ukrajinský Neymar, ale ukrajinský Mudryk. To znie lepšie,” povedal o sebe mladý Ukrajinec v jednom z rozhovorov.

Na ľavej strane hrudi má vytetované srdce s futbalovou loptou. Na pravej strane má citát: „Drahý Bože. Ak dnes stratím vieru, pripomeň mi prosím, že tvoje plány sú lepšie ako moje sny.”

Mladý krídelník hrajúci vo farbách Šachtaru Doneck pred sezónou povedal, že futbal na Ukrajine je v tejto chvíli dôležitejší, ako kedykoľvek predtým.

„Musíme sa prispôsobiť, pretože nemáme na výber. Musíme hrať, pretože je to naša práca, ale každý deň myslíme na našich ukrajinských vojakov a náš ukrajinský ľud,” povedal pre The Times. 

„Som veľmi hrdý na to, že som Ukrajinec. Duch našej krajiny je obrovský. Mám pocit, že futbal je v súčasnosti pre obyvateľov Ukrajiny viac ako len hra.

V tejto situácii máme veľa smutných chvíľ a futbal je jednou z vecí, ktoré vyvolávajú úsmev na tvárach Ukrajincov,” prezradil.

Futbalista oslávil 5. januára dvadsiatedruhé narodeniny. V tejto sezóne nastúpil do dvanástich ligových zápasov, v ktorých nastrieľal sedem gólov a pridal sedem asistencií. 

So Šachtarom nastúpil do všetkých šiestich duelov v skupinovej fáze Ligy majstrov. Strelil v nich tri góly a zaznamenal dve asistencie. 

Mychajlo Mudryk v zápase Ligy majstrov proti Realu Madrid.
Mychajlo Mudryk v zápase Ligy majstrov proti Realu Madrid. (Autor: SITA/AP)

Nepotrebujeme peniaze, tvrdí ukrajinské vedenie

Športový riaditeľ Šachtaru Darijo Srna ešte pred začiatkom MS vo futbale 2022 v Katare prezradil, že pri záujme o Mudryka je v hre veľa anglických kandidátov, ale aj tímov z iných popredných európskych líg.

„Sú tu španielske kluby, francúzske kluby, ale teraz potrebujú ponúknuť správnu sumu, aby ho získali,” citoval Srnu taliansky web milanpress.it.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ukrajinec pobláznil Londýn. 50 miliónov? To by sme nešli ani za prezidentom