Súboj štúdií. Podľa FIFA chcú fanúšikovia MS vo futbale vidieť častejšie

Logo FIFA - ilustračný záber.
Logo FIFA - ilustračný záber. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. dec 2021 o 23:40

UEFA nesúhlasí, opiera sa o inú štúdiu.

BERLÍN. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zverejnila v piatok výsledky štúdie, podľa ktorej by väčšina fanúšikov chcela majstrovstvá sveta častejšie.

Zverejnenie prišlo iba niekoľko hodín po tom, ako Európska futbalová únia (UEFA) informovala o záveroch nezávislej štúdie dopadu dvojročného cyklu MS, podľa ktorej by národné zväzy stratil príjmy vo výške 2,5 až 3 miliardy eur v štvorročnom cykle.

Štúdia taktiež spomenula, že zo zmeny cyklu MS vyjadrili vážne obavy Medzinárodný olympijský výbor (MOV) i ďalšie športové organizácie, pretože ich podujatia by čelili termínovým konfliktom s futbalom.

Podľa FIFA z 30.390 ľudí zapojených do štúdie bolo 63,7 percenta za častejší cyklus mužských šampionátov a 52,4 percenta za častejšie MS žien.

"Najväčšiu podporu mal projekt FIFA v Afrike (76 percent), Ázii (66 percent), Severnej a Strednej Amerike a Karibiku (53 percent), Južnej Amerike (54 percent) a Oceánii (55 percent). V Európe bola za MS každé dva roky menej ako polovica opýtaných," informovala agentúra DPA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Súboj štúdií. Podľa FIFA chcú fanúšikovia MS vo futbale vidieť častejšie