Montpellier po nevydarenom štarte prepustil trénera Der Zakariana

Michel Der Zakarian
Michel Der Zakarian (Autor: TASR/AP)
TASR|21. okt 2024 o 15:05

Prehral šesť z úvodných ôsmich zápasov.

MONTPELLIER. Michel Der Zakarian už nie je tréner futbalistov HSC Montpellier. Vedenie francúzskeho klubu ho odvolalo z funkcie po nevydarenom štarte do novej sezóny.

Montpellier pod vedením skúseného arménskeho kormidelníka prehral šesť z úvodných ôsmich zápasov prebiehajúceho ročníka Ligue 1, naposledy podľahol doma Marseille 0:5.

Majster ligy z roku 2012 zostáva na poslednom 18. mieste tabuľky, na konte má len štyri body a skóre 8:26. Katastrofálny úvod ho postihol práve v sezóne, v ktorej oslavuje jubilejné 50. výročie založenia klubu.

"Cítim, že som výsledkami prinútený k ukončeniu spolupráce s trénerom," uviedol podľa AP prezident klubu Laurent Nicollin po nedeľnom debakli.

"Po zápase sme sa rozprávali v šatni a povedal som mu, že končí. Takisto som išiel za hráčmi, aby som im odkázal, že svojou ´excelentnou´ prácou vyhodili trénera a potrebujú zobrať na seba zodpovednosť v najbližšom zápase proti Toulouse," dodal pre DAZN.

Der Zakarian sa pritom teší obľube medzi miestnymi fanúšikmi, bývalý obranca pôsobil počas hráčskej kariéry v Montpellieri takmer dekádu, pričom v klube zastával aj funkciu kapitána. Šesťdesiatjedenročný "Der Zak" priviedol s "céčkom" na drese mužstvo k triumfu v lige v roku 1992.

Po konci aktívnej kariéry sa zapojil do klubových štruktúr, stal sa najprv súčasťou technického oddelenia a následne trénerom rezervných tímov. V roku 2006 zamieril do Nantes, hlavným trénerom Montpellieru sa stal až v roku 2017.

Jeho prvá trénerská anabáza v HSC trvala štyri roky, pričom sa mu podarilo vybudovať mužstvo, ktoré sa preslávilo skvelou defenzívou. Následne sa na lavičku vrátil minulý rok. Vedenie klubu zatiaľ neoznámilo meno jeho nástupcu.

Tabuľka Ligue 1

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Montpellier po nevydarenom štarte prepustil trénera Der Zakariana