Pjanič kedysi ostro protestoval proti Rusku, teraz rokuje o angažmáne s CSKA Moskva

Miralem Pjanič.
Miralem Pjanič. (Autor: TASR/ AP)
SITA|23. sep 2024 o 15:13

Bosniansky futbalista pôsobil vo viacerých popredných európskych kluboch ako Juventus Turín, AS Rím, FC Barcelona či Olympique Lyon.

BRATISLAVA. Bosniansky futbalový stredopoliar Miralem Pjanič mieri za angažmánom do Ruska.

Nebolo by na tom nič zvláštne, keďže hráčov, ktorí uprednostnili peniaze pred morálnymi hodnotami, bolo v ostatných mesiacoch mnoho, a nielen vo futbale.

Pjanič však ešte pred dvomi rokmi ostro vystupoval proti Rusku po tom, ako Moskva rozpútala vojnu na Ukrajine.

Keď chcel Futbalový zväz Bosny a Hercegoviny pred dvoma rokmi organizovať medzištátny prípravný zápas v Petrohrade proti ruskej reprezentácii, práve Pjanič s ďalším hviezdnym hráčom bosnianskeho národného mužstva Edinom Džekom sa ostro postavili proti tomuto rozhodnutiu.

Obaja vtedy odsúdili plány zväzu a Pjanič dokonca vyhlásil, že ak bude nominovaný, na stretnutie do Ruska neodcestuje.

Aj bosnianski fanúšikovia vtedy vyzývali na bojkot zápasu, a dosiahli svoje. Duel sa nakoniec nehral.

Pjanič sa vtedy nechal počuť, že v čase, keď vojna na Ukrajine rozpútaná Ruskom naďalej trvá, nie je správne stretávať sa s touto krajinou ani v prípravných dueloch.

O to viac preto zarezonovali správy viacerých médií vrátane webu as.com, že 34-ročný hráč rokuje o angažmáne s ruským klubom CSKA Moskva.

Oficiálne je CSKA profesionálny klub a nie je tak súčasťou športového klubu CSKA, napriek tomu ale ruské ministerstvo obrany vlastní časť akcií tejto organizácie.

Pjanič v minulosti pôsobil vo viacerých popredných európskych kluboch ako Juventus Turín, AS Rím, FC Barcelona či Olympique Lyon. Naposledy hrával za mužstvo Sharjah FC zo Spojených arabských emirátov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Pjanič kedysi ostro protestoval proti Rusku, teraz rokuje o angažmáne s CSKA Moskva