Škriniar už jedno fiasko odvrátil, ale možno sa bude musieť uskromniť

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: TASR/AP)
Martin Kozinka|3. sep 2024 o 11:00

Aké má Milan Škriniar možnosti?

Túžili po ňom, prehovárali ho. Bol pre nich vytúžený obranca. Ešte pred dvoma rokmi nedokázali predstavitelia futbalového klubu Paríž St. Germain z Milana Škriniara pustiť oči. 

Keď ho konečne získali, káder francúzskeho tímu bol v troskách. Odišli Lionel Messi, Neymar a ďalší. Vtedajší tréner Christophe Galtier dostal padáka. 

Rodák zo Žiaru nad Hronom prišiel do rozháranej kabíny, no našiel si v nej miesto. Nový kouč Luis Enrique si obľúbil jeho poctivý prístup a zápal pre hru.

Škriniar totiž nie je najtalentovanejší hráč, ale dríč s výborným futbalovým IQ. Medzi spoluhráčov dokáže vniesť harmóniu, čo v tej chvíli rozháraný klub Parížanov potreboval. 

Keď sa zdalo, že všetko pôjde dobre, zopakoval sa hororový scenár zo sezóny 2022/2023, v polovici ktorej sa slovenský futbalista vážne zranil. Bolo to ako déjà vu. 

Milan Škriniar podstúpil v januári úspešnú operáciu ľavého členka.
Milan Škriniar podstúpil v januári úspešnú operáciu ľavého členka. (Autor: Paris Saint-Germain / X)

V závere ročníka sa vrátil skôr, ako lekári predpokladali. Ale bez formy, ktorú počas tohto leta získaval späť. Luis Enrique sa však rozhodol, že nedá Škriniarovi druhú šancu. Do klubu si priviedol vlastných stopérov, Lucasa Beralda a Williana Pacha. 

Španielsky kouč spolu so športovým riaditeľom Luisom Camposom stavil na mladších, menej skúsených hráčov, bez vysokých platových požiadaviek. 

Napokon sa však Škriniara, štvrtého najlepšie plateného hráča v tíme (€1,1 milióna mesačne), nezbavili.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Škriniar už jedno fiasko odvrátil, ale možno sa bude musieť uskromniť