Keď na Cypre nabehlo do hotela 50 ultras v kuklách, utekali aj policajti, spomína Ďuriš (Podcast Spoza piva)

Michal Ďuriš sa teší z gólu v drese Trnavy
Michal Ďuriš sa teší z gólu v drese Trnavy (Autor: TASR)
Samuel Biroš, Timotej Gašper|21. okt 2024 o 14:45

Je členom klubu ligových kanonierov, v reprezentácii má na konte 59 zápasov a v kariére doteraz vystriedal niekoľko zvyučných klubov. Už všetci dobre vieme, že ide o Michala Ďuriša.

Všetky epizódy podcastu Spoza piva na Sportnet.sk nájdete na tomto odkaze >>>


Michal Ďuriš je rodákom z Uherského Hradište, detstvo prežil na polceste medzi Bystricou a Breznom a ako trinásťročný sa pridal do klubu Dukla BB. Už ako tínedžer sa dostal do prvého tímu a okúsil si ligový futbal. 

V roku 2010 prišiel prestup do Viktorie Plzeň, kde získal prvé trofeje, zahral si Ligu majstrov a čelil napríklad Bayernu, Manchestru City, Barcelone či AC Milánu, ktorému dokonca zavesil ikonický gól. 

Z Česka pokračoval do Ruska, kde aj podľa vlastných slov prežil viacero bizarných skúseností. V epizóde sa dozvieš, aké to bolo hrať a trénovať v -10 či -20 stupňoch Celzia.

Neskôr sa presunul na Cyprus, kde strávil niekoľko rokov a vystriedal tam viaceré kluby od tých najväčších až po nováčikov. 

V najnovšej epizóde s Michalom Ďurišom sa dozvieš aj:

  • Aké veci musel zažívať ako tínedžer v šatni v BB?
  • Čo bizarné sa mu stalo v Rusku?
  • Aké to bolo hrať proti Bayernu či City či dať gól AC Milánu?
  • Či mal na Cypre reálny strach o život?
  • Aký prestup je ešte v hre?
  • Čo si myslí o svojom konci v reprezentácii?

Keď sme sa Miša pýtali, čo ho na Cypre zaujalo najviac, odpovedal, že ten zápal pre futbal od ľudí, Ak sa darí, je to skvelé, no ak nie, môže to byť peklo. Michal v Spoza piva spomínal, ako im ultras porozbíjali autá či ako nabehli do hotela, odkiaľ následne utekali aj policajti. 

Prešli sme aj návrat na Slovensko či reprezentačnú éru, kde Michal uviedol, že ho mrzí, ako to celé s národným tímom napokon skončilo. Všetko sa dozvieš v našej najnovšej epizóde.

Podcast Spoza piva

Futbalom žijú, futbalom dýchajú, o futbale sa rozprávajú. Dvojica Timo a Samo si založila futbalový podcast Spoza piva, kde sa práve s týmto zlatistým mokom v ruke rozprávajú o najnovšom dianí zo sveta guľatej lopty.

Po úvodných epizódach či katarských komentároch sa rozbehli aj v oblasti rozhovorov, do ktorých si na debatku Spoza piva volajú tie najzaujímavejšie osobnosti slovenského futbalu.

Podcast si môžete vypočuť na: Spotify Apple Google Podbean

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Keď na Cypre nabehlo do hotela 50 ultras v kuklách, utekali aj policajti, spomína Ďuriš (Podcast Spoza piva)