Skalica má do novej sezóny jasný cieľ. Chce sa predstaviť s viacerými novinkami

Hlavný tréner MFK Skalica Pavol Majerník.
Hlavný tréner MFK Skalica Pavol Majerník. (Autor: TASR)
TASR|23. júl 2024 o 16:20

Prvé ostré meranie síl v novej sezóne Niké ligy ju čaká v sobotu, keď doma privíta Michalovce.

SKALICA. Futbalisti MFK Skalica idú do novej sezóny Niké ligy s cieľom vylepšiť si postavenie oproti deviatemu miestu z uplynulého ročníka.

Viacerými zmenami prešiel káder, ktorý opustili štyria hráči a prišla nová šestica. Klub pripravil viacero noviniek aj v infraštruktúre a pre fanúšikov.

Skalica obsadila v uplynulom ročníku deviatu priečku v dlhodobej časti ligy a rovnako skončila aj v nadstavbovej časti o udržanie s pohodlným trinásťbodovým náskokom na barážovou priečkou.

Prvé ostré meranie síl v novej sezóne Niké ligy ju čaká v sobotu, keď doma privíta Michalovce.

"Pre nás bude každé umiestnenie, ktoré bude lepšie ako tie doteraz, výborné. Je to také klišé, ale chceme ísť postupne od zápasu k zápasu, poctivo sa pripravovať na každého súpera a zachytiť hlavne začiatok sezóny. Vieme, aké je to dôležité.

Prípravné zápasy

  • MFK Skalica - FC Petržalka 2:1 (1:1)
  • MFK Skalica - Sigma Olomouc 3:2 (1:1)
  • MFK Skalica - MFK Vyškov 4:0 (3:0)
  • MFK Skalica - ŠK Líšeň Brno 2:2 (0:0)
  • MFK Skalica - 1. FC Slovácko 2:2 (0:1)
  • MFK Skalica - MFK Karviná 0:2 (0:2)
  • MFK Skalica - FC Vion Zlaté Moravce 1:0 (1:0)

Pracovali sme na ofenzíve, najmä príchodmi nových hráčov, od čoho si aj veľa sľubujeme. Prišli dvaja noví útočníci, nové krídlo a máme v tíme aj chalanov, ktorí na jar začali strieľať góly, či už spomeniem Adama Moronga alebo Róberta Matejova.

Osobne budem rád, ak bude rozloženie gólov na celom mužstve," uviedol pre klubový web tréner Pavol Majerník.

Počas leta z tímu odišli Daniel Smékal, Denis Baumgartner, Matěj Luksch a Alex Sobczyk. Opačným smerom putovali Adam Kopas, Lukas Leginus, Lukáš Hroššo, Marek Fábry, Jibril Taofiq a Emmanuel Sheun.

Rovnako ako generálny manažér Lukáš Varga, aj hlavný tréner vyjadril spokojnosť s tým, že noví hráči sa pripojili k tímu hneď v úvode prípravy.

"Dôležité bolo, že mohli byť s tímom prakticky celú prípravu. O týždeň neskôr prišli len Marek Fábry a Adam Kopas a na jej konci pribudol Lukáš Hroššo, ale v tom nevidím žiadny problém. Je to skúsený brankár.

Z tohto pohľadu to hodnotím veľmi pozitívne, zvyšok záleží na samotných hráčoch. V príprave sa javili veľmi dobre, ale vieme, že prípravné a ligové zápasy sú niečo iné.

Pevne verím, že sú dobre pripravení, že sa zžili s tímom a svoju formu, ako aj individuálnu kvalitu ukážu v ligových stretnutiach," pokračoval Majerník.

Skalica odohrala v príprave sedem zápasov, z ktorých vyhrala štyri, dvakrát remizovala a prehrala len s Karvinou.

VIDEO: Tréner MŠK Skalica pred novou sezónou

"Prebehla štandardne v domácich podmienkach. Využívali sme výborné plochy v blízkosti Skalice, čo nebola prekážka ani pre samotných hráčov, keďže išlo o krátke presuny.

Tréningové plochy boli výborne pripravené, stretli sme sa s kvalitnými súpermi, ktorí nás dostatočne preverili. Zápasov bolo o niečo viac, ale bolo to zámerné, pretože tie nám odhalia veci z tréningového procesu, ktorým sa venujeme.

Z tohto pohľadu príprava splnila svoj účel," zhodnotil hlavný tréner, ktorý spolupracuje s novým asistentom Pavlom Farkašom:

"Postupne sa spoznávame, pretože som s ním predtým nemal nejaký veľký kontakt. Oslovil som ho, povedal som mu, aká je moja predstava. Zatiaľ naša spolupráca funguje, postupne dostáva úlohy, ktoré sa týkajú tréningového procesu.

Ako už bolo povedané, viacej sa venuje defenzíve, spoločne veľa komunikujeme. Som rád, že sa mi podarilo získať aj oponenta, ktorý má svoj pohľad na futbal."

Skalica chce v novom ročníku predvádzať nový systém hry, ktorý však tréner nechcel bližšie konkretizovať:

"Nerád by som prezrádzal naše taktické veci, ale sú tam nejaké zmeny. Dúfam, že sme to dobre vyskladali a veľmi záleží aj od hráčov, ktorých tu máme a ktorých sme si cez leto priviedli. Pevne verím, že to bude fungovať."

Atmosféru v hráčskej kabíne priblížil pred štartom novej sezóny kapitán Martin Nagy: "V kabíne je dobrá atmosféra.

Letná príprava bola pomerne dlhá, odohrali sme veľa prípravných zápasov a bolo aj veľmi teplo, čo nám hráčom príliš nevyhovuje, ale ako povedal tréner, príprava svoj účel splnila.

Noví hráči sa vyberajú aj na základe povahy a všetci z nich zapadli do kabíny dobre. Nechceme tam hráčov, ktorí si nejakým spôsobom ´ulietavajú´ a je na nás, aby sme si to ako kabína postrážili."

Skalica na predsezónnej tlačovej konferencii predstavila aj viacero noviniek z vnútra klubu. Najzásadnejšou bola zmena loga.

"Ku mne sa dostali iba pozitívne reakcie. Celkovo sa tie negatívne snažím nevnímať, lebo to zaťažuje myseľ. Ja osobne som s ním veľmi spokojný.

Spoločne s marketingovým manažérom Tomášom Hluchom a vedením klubu sme viedli dlhé rozhovory a myslím si, že sa nám to podarilo," povedal pre klubový web generálny manažér Lukáš Varga a priblížil aj ďalšie novinky:

"Máme ich relatívne veľa. Vedeli sme, kde nás tlačí topánka a chceli sme vytvoriť lepšie zázemie, hlavne pre našich fanúšikov.

Vybudovali sme novú fanzónu, v rámci ktorej pribudne aj nový maskot klubu, máme nový klubový znak, zmenili sme značku dodávateľa dresov, vylepšili bufety, máme nový ticketing a od všetkých týchto zmien si sľubujeme zvýšenie komfortu pre divákov, aby sa na našom štadióne cítili dobre.

Urobili sme aj rekonštrukciu hlavnej tribúny, a chcel by som poďakovať všetkým, ktorí sa na nej podieľali."

Káder MFK Skalica

Brankári: Martin Junas, Lukáš Hroššo

Obrancovia: Matej Hradecký, Michal Ranko, Oliver Podhorin, Adam Krčík, Martin Černek, Adam Kopas, Emmanuel Sheun

Stredopoliari: Yann Yao, Davi Alves, Mário Hollý, Martin Mášik, Martin Nagy, Ján Vlasko, Róbert Matejov, Adam Gaži, Adam Morong, Lukas Leginus

Útočníci: Jibril Taofiq, Marek Fábry, Roman Haša

Hráči v tréningovom procese: Erik Riška (Gbely), Kaua Moura (Častkovce), Adam Ravas (U19 MFK Skalica)

Na hosťovaní: Jakub Kousal (Stará Ľubovňa)

Príchody: Adam Kopas, Lukas Leginus, Lukáš Hroššo, Marek Fábry, Jibril Taofiq, Emmanuel Sheun

Odchody: Daniel Smékal, Denis Baumgartner, Matěj Luksch, Alex Sobczyk

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Skalica má do novej sezóny jasný cieľ. Chce sa predstaviť s viacerými novinkami