Futbal: Marián Had sa vracia do Lokomotivu Moskva

Marián Had v drese slovenskej reprezentácie
Marián Had v drese slovenskej reprezentácie (Autor: SITA, AP)
SITA|15. feb 2008 o 10:30

BRATISLAVA 15. februára (SITA) - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Marián Had sa po pol roku strávenom v portugalskom prvoligovom tíme Sporting Lisabon vracia tam, odkiaľ na Iberský ...

BRATISLAVA 15. februára (SITA) - Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Marián Had sa po pol roku strávenom v portugalskom prvoligovom tíme Sporting Lisabon vracia tam, odkiaľ na Iberský polostrov prišiel - do ruského veľkoklubu Lokomotiv Moskva. Dvadsaťpäťročný rodák z Nitry (nar. 16. septembra 1982) súhlasil koncom júla 2007 s ročným hosťovaním v kádri "levov" s prípadnou opciou na trvalý prestup, napokon však v Sportingu strávil len niečo viac ako šesť mesiacov. "S ponukou vrátiť sa prišli tento týždeň Rusi. V stredu som bol za vedením klubu, dohodli sme sa a v piatok by som mal odletieť do Turecka, kde je mužstvo momentálne na sústredení. Na návrate do Moskvy ma láka nová motivácia - od decembra je totiž v klube nový tréner Rashid Rachimov. Poznám ho, je to seriózny človek, predtým úspešne trénoval Amkar Perm. Telefonoval som so spolumajiteľom a ten ma ubezpečil, že teraz je to iný Lokomotiv, do klubu prišli viacerí noví hráči," cituje slová Mariána Hada piatkové vydanie denníka Šport.

Bývalý hráč MFK Ružomberok a 1. FC Brno nemôže byť so svojou anabázou v "zeleno-bielom" drese vôbec spokojný, keďže celkovo si na svoje konto pripísal len päť stretnutí v domácej najvyššej súťaži a dva zápasy v Portugalskom pohári. "Svojím spôsobom je pre mňa pôsobenie v Portugalsku sklamaním, určite som čakal viac. Na druhej strane som tu bol pomerne krátko na to, aby som sa mohol dostatočne adaptovať," vysvetlil Had, ktorého už počas predchádzajúceho pobytu v metropole Ruska trápili zdravotné problémy, a tie si 14-násobný reprezentant SR (zatiaľ bez presného zásahu, naposledy v auguste 2007 proti Francúzsku v Trnave) žiaľ preniesol aj k Atlantiku. "Dva roky som poriadne nehral futbal, chýba mi zápasová prax. Už to nie je také ako v Ružomberku či Brne, kde som patril medzi ťahúňov mužstva. Teraz som v opačnej pozícii, spoznávam futbalový život z opačnej strany. Ale chcem sa vrátiť do starých koľají a hrávať pravidelne," dodal 189-centimetrov vysoký ľavý obranca.

Marián Had prišiel do Lokomotivu Moskva v januári 2006 z Brna za 75 miliónov českých korún, zmluvu podpísal na štyri roky. Na južnú Moravu išiel z Ružomberka za vyše 10 miliónov korún. V Lokomotive slovenského obrancu pribrzdili zranenia - najskôr si v príprave poranil koleno, potom v apríli 2006 v zápase s CSKA Moskva utrpel otras mozgu a zlomil si hornú čeľusť a lícnu kosť.


Nachádzate sa tu:
Domov