Trápi ho, že nechytáva. Rodák ale vie, čo je najdôležitejšie

Marek Rodák v drese Fulham FC.
Marek Rodák v drese Fulham FC. (Autor: TASR/AP)
TASR|27. dec 2020 o 14:14

Patrí medzi najobľúbenejších reprezentantov.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant a brankár anglického Fulhamu Marek Rodák je s rokom 2020 právom spokojný.

Národnému tímu pomohol k postupu na budúcoročné EURO, svoj klub dotiahol do anglickej Premier League a vyhral aj fanúšikovskú anketu Slovenského futbalového zväzu o najlepšieho reprezentanta jesene 2020.

V rozhovore pre web SFZ okrem iného prezradil, aké má prianie do nového kalendárneho roku.

Rodák: EURO som nevybojoval sám

"Som rád, že sa fanúšikom páčili moje výkony počas jesene. Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí za mňa hlasovali. To, že som anketu vyhral, je naozaj veľké prekvapenie, keďže až za mnou skončili dlhoročné opory národného tímu či už Marek Hamšík, Juraj Kucka alebo Peter Pekarík," reagoval 24-ročný Rodák.

Na prínos skúsených futbalistov nezabudol. Uvedomuje si, že za svoju popularitu môže najmä jarná časť v Anglicku a jesenná v reprezentácii.

V ankete SME.sk sa nachádza na priebežnej druhej pozícii, mimoriadne tesne pred Martinom Dúbravkom. Jednoznačné prvenstvo v nej má však skúsený obranca Peter Pekarík.

"Chlapci odviedli pre reprezentáciu veľké množstvo práce a ľuďom ponúkli veľa krásnych zážitkov a spomienok. Ľudia však hodnotili výkony uplynulej jesene, ktorá bola napokon pre nás úspešná.

Aj ja som podal v zápasoch, v ktorých som nastúpil, dobré výkony, predviedol som aj ťažké zákroky. Je to pre mňa česť, že som predbehol takýchto hráčov. Fanúšikom ďakujem za dôveru. Ale hlavný cieľ, ktorým bol postup na EURO, sme dosiahli všetci spoločným úsilím," dodal.

Vychytal Premier League, teraz sedí

Pri bilancii pandémiou koronavírusu poznačeného roku prevážili u košického rodáka pozitíva.

A to i napriek tomu, že po príchode Francúza Alphonsa Areolu prišiel o miesto v základnej zostave. Medzi anglickou elitou si zatiaľ odchytal iba jediný duel.

"S rokom 2020 som spokojný. Darilo sa nám s reprezentáciou, s ktorou sme sa dostali na EURO. Darilo sa mi s Fulhamom, s ktorým sme sa prebojovali do Premier League. To sú krásne spomienky.

A čo bolo ťažké? Asi to, že teraz nechytávam. Taký je život futbalistu. Nezostáva mi nič iné ako makať na tréningoch, zabojovať o miesto a uvidí sa," obzrel sa za končiacim sa rokom.

A čo si zaželal do toho budúceho?

"Väčšinou želám sebe a aj všetkým naokolo zdravíčko. Je to asi tá najdôležitejšia vec v tejto dobe."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Trápi ho, že nechytáva. Rodák ale vie, čo je najdôležitejšie