Rovesníci končia, on pokračuje. Neuer chce naďalej reprezentovať Nemecko

Manuel Neuer
Manuel Neuer (Autor: TASR/AP)
TASR|20. aug 2024 o 17:25

Pravdepodobne sa stane staronovým kapitánom mužstva.

BERLÍN. Nemecký futbalový brankár Manuel Neuer údajne neplánuje ešte ukončiť reprezentačnú kariéru. Informoval o tom denník Bild.

Neuer sa tak nepridá k trojici Tony Kroos, Thomas Müller a Ilkay Gündogan, ktorí ohlásili koniec v národnom tíme po domácich ME.

Ak Neuer potvrdí rozhodnutie pokračovať, pravdepodobne sa stane staronovým kapitánom Nemecka.

Prevzal by "céčko" od Gündogana, ktorý oznámil koniec v národnom mužstve v pondelok. Neuer, majster sveta z roku 2014, odchytal za Nemecko 60 zápasov s kapitánskou páskou na ramene.

Zaostáva jedine za Lotharom Matthäusom, ktorý viedol národný tím v 75 dueloch. Potenciálnou voľbou by bol aj Joshua Kimmich, ktorý si pripísal osem štartov s kapitánskou páskou.

Podľa agentúry DPA 38-ročný brankár pravdepodobne vynechá nadchádzajúce zápasy Ligy národov proti Maďarsku (7. septembra) a Holandsku (10. septembra), pretože si potrebuje oddýchnuť.

Do národného tímu by sa mohol vrátiť koncom roka. Po odchode Kroosa a Müllera by bol v kádri posledný majster sveta z roku 2014.

Približne pred rokom zveril kapitánsku pásku Gündoganovi vtedajší tréner Hansi Flick a nezmenil to ani nový kormidelník Julian Nagelsmann. Tridsaťtriročný stredopoliar viedol "Nationalelf" v 19 zápasoch, naposledy na domácich ME 2024.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Rovesníci končia, on pokračuje. Neuer chce naďalej reprezentovať Nemecko