Za Manchester strelil až 150 gólov, teraz sa stal asistentom ten Haga

Bývalý holandský futbalový útočník Ruud van Nistelrooy ako tréner PSV Eindhoven.
Bývalý holandský futbalový útočník Ruud van Nistelrooy ako tréner PSV Eindhoven. (Autor: REUTERS)
TASR, REUTERS|11. júl 2024 o 20:20

Van Nistelrooy pôsobil na Old Traffiord v rokoch 2001 až 2006.

MANCHESTER. Anglický futbalový klub Manchester United vymenoval svojho bývalého útočníka Ruuda van Nistelrooya za asistenta trénera Erika ten Haga. Holandských koučov doplní ich krajan Rene Hake.

Štyridsaťosemročný Van Nistelrooy obliekal dres "červených diablov" v rokoch 2001 až 2006. Odohral 219 súťažných stretnutí, v ktorých strelil 150 gólov.

Počas trénerskej kariéry zaznamenal najväčší úspech v sezóne 2022/23, keď doviedol v pozícii hlavného kormidelníka PSV Eindhoven k triumfu v Holandskom pohári a k druhému miestu v Eredivisie.

Hake trénoval počas uplynulých rokov Twente Enschede či FC Utrecht.

"Teraz je vhodný čas na osvieženie trénerského tímu, pretože sa snažíme nadviazať na úspechy z predošlých dvoch rokov a posunúť sa na vyššiu úroveň," citovala ten Haga agentúra Reuters.

"Je pre mňa veľkým potešením privítať Ruuda v klube, kde ako hráč zažil toľko úspechov. Viem, že on a Rene pomôžu posilniť víťaznú mentalitu a vysoké štandardy, o ktoré sa usilujeme," dodal športový riaditeľ Dan Ashworth.

Na pozícii asistenta skončil Mitchell van der Gaag a United nepočítajú ani so službami kouča útočníkov Benniho McCarthyho.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Za Manchester strelil až 150 gólov, teraz sa stal asistentom ten Haga