Majiteľovi PSG jeden klub nestačí. Kúpil menšinový podiel tímu z Portugalska

Laurent Blanc a majiteľ PSG Nasser Al-Khelaifi.
Laurent Blanc a majiteľ PSG Nasser Al-Khelaifi. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. okt 2022 o 16:00

Spoločnosť Qatar Sports Investments prevzala takmer 22 percent akcií.

PARÍŽ. Katarský vlastník francúzskeho futbalového klubu Paríž St. Germain sa v pondelok dohodol na prevzatí menšinového podielu v portugalskom klube Sporting Braga.

Spoločnosť Qatar Sports Investments (QSI) uviedla, že dohoda o kúpe takmer 22 % akcií 101-ročného klubu bola oznámená portugalským finančným orgánom a transakcia by mala byť dokončená v priebehu niekoľkých mesiacov.

QSI sa rozhodla vstúpiť do klubu, ktorý má potenciál na účinkovanie v Lige majstrov. V kontinentálnom pohári číslo dva, Európskej lige, sa Braga v ročníku 2010/2011 prebojovala až do finále a v ostatných ôsmich sezónach sa sedemkrát predstavila v skupinovej časti.

Braga sa momentálne nachádza na 3. mieste v portugalskej Primeira Lige 2022/2023 za mužstvami Benfica Lisabon a FC Porto, ktoré v tejto sezóne spoločne so Sportingom Lisabon reprezentujú Portugalsko v skupinovej časti Ligy majstrov.

„Veríme, že toto je ten správny akcionár, ktorý urýchli náš rast a expanziu,“ povedal prezident Bragy António Salvador.

Šéf QSI Nasser Al-Khelaifi, ktorý je zároveň prezidentom PSG, opísal Bragu ako „príkladnú portugalskú inštitúciu s hrdou históriou, obrovskými ambíciami a povesťou excelentnosti na ihrisku i mimo neho“.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Majiteľovi PSG jeden klub nestačí. Kúpil menšinový podiel tímu z Portugalska