Koniec už po mesiaci? Enrique vraj zvažuje odchod z PSG

Tréner Luis Enrique.
Tréner Luis Enrique. (Autor: TASR/AP)
SITA, pf|4. aug 2023 o 10:17

V klube panuje dusná atmosféra.

BRATISLAVA. Španielsky futbalový tréner Luis Enrique údajne zvažuje odchod z francúzskeho klubu Paríž Saint-Germain.

Ako referuje web denníka Marca, niekdajší kouč španielskej reprezentácie, ktorý s PSG podpísal kontrakt iba 5. júla, má už dosť nerozhodnosti parížskeho klubu v súvislosti s hviezdnym útočníkom Kylianom Mbappém.

Majster sveta z roku 2018 má s PSG kontrakt do 30. júna 2024 a nedávno informoval predstaviteľov klubu, že neaktivuje opciu na predĺženie zmluvy o ďalších dvanásť mesiacov.

Zároveň vyjadril túžbu odohrať v parížskom mužstve nasledujúcu sezónu 2023/2024.

Klub však nechce nechať Mbappého odísť zadarmo na konci budúceho ročníka a tvrdí, že najlepší strelec MS 2022 buď podpíše novú zmluvu, alebo ho predajú.

Mužstvo trénera Luisa Enriqueho zároveň odcestovalo na predsezónne turné do Japonska bez najväčšej hviezdy.

Funkcionári PSG údajne Luisovi Enriquemu vysielajú náznaky, že ak Mbappé nebude súhlasiť s predajom počas tohto leta, môže sa stať, že na základe rozhodnutia klubu s ním nebude môcť počítať v sezóne 2023/2024.

To by znamenalo, že Luis Enrique by síce mal v klube Mbappého, ale nemohol by ho postaviť a zároveň by nemohol kúpiť adekvátnu posilu, keďže klub by nezískal peniaze za Mbappého odchod.

K dusnej atmosfére údajne prispievajú i informácie o možnom zemetrasení vo funkcionárskych kruhoch.

Vyústením takejto reťazovej reakcie by mohol byť taktiež odchod španielskeho kouča, ktorý predtým podpísal s PSG kontrakt do roku 2025.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Koniec už po mesiaci? Enrique vraj zvažuje odchod z PSG