Rozprávka sa skončila, no kapitán mal zimomriavky. Cítim vďačnosť, vravel tréner

Futbalisti Devínskej Novej Vsi pred zápasom s Michalovcami.
Futbalisti Devínskej Novej Vsi pred zápasom s Michalovcami. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|8. nov 2023 o 19:19

Devínska Nová Ves podľahla Michalovciam 0:3.

DEVÍNSKA NOVÁ VES. „Nie je to také, ako by si chcel,“ znelo z ampliónov v Devínskej Novej Vsi pred pohárovým stretnutím s Michalovcami. Slová skladby skupiny U.K.N.D. celkom dobre vystihovali aktuálnu situáciu.

Osemfinále Slovnaft Cupu bolo pre piatoligistu nepochybne futbalovým sviatkom, ale desať minút pred výkopom bola tribúna ešte poloprázdna.

Hrací čas 13.00 v pracovný deň nebol najideálnejším termínom pre také dôležité stretnutie.

Nakoniec sa však zišlo 620 divákov, ktorí napriek prehre 0:3 odmenili svojich miláčikov potleskom. Devínska Nová Ves síce svoju pohárovú rozprávku ukončila, no hanbu si rozhodne neurobila.

Struhár vedel, do čoho ide

MFK Zemplín Michalovce je v tabuľke najvyššej súťaže na predposlednom mieste. V pohári si však zaváhanie nepripustil.

„Sme v takom rozpoložení, že každé víťazstvo nám pomáha. Berieme to aj ako prípravu na ligové zápasy,“ povedal tréner východniarov Peter Struhár.

Lokomotíva Devínska Nová Ves v predchádzajúcom kole vyradila z pohára AS Trenčín, jeden z popredných mužstiev ligy. Bol to historický výsledok: nikdy predtým sa nestalo, že by ligové mužstvo stroskotalo na piatoligistovi.

Ďalší cenný skalp však už nezískala, hoci v úvode zápasu mala fázu, keď kopala štyri rohy po sebe.

„Bolo krásne, že sme sa dostali do hry a mali sme situácie, keď sme aj my vedeli ohroziť ich bránu,“ vravel tréner domáceho celku Lukáš Luknár.

„Poznám Devínsku Novú Ves, vedeli sme, do čoho ideme. O podcenení nemohla byť reč,“ zdôraznil tréner Zemplína Peter Struhár.

Pred rokom sa na tom istom ihrisku predstavil ako tréner Ružomberka. Vlani jeho tím v šesťnásťfinále pohára vyhral tiež 3:0.

„Dnes ten výkon bol o dosť lepší, ako keď sme tu hrali s Ružomberkom. Vytvorili sme si viac príležitostí. Nie je jednoduché hrať, keď sa celé mužstvo súpera postaví na tomto teréne na vlastnú polovicu. Ale vedeli sme si otvoriť priestory. Rozdiel mohol byť ešte vyšší,“ zhodnotil zápas Struhár.

Doobeda ešte robil

Stretnutie proti Ružomberku si pamätal aj brankár Adam Jarab, ktorý sa medzi tri žrde dostal namiesto zraneného Američana Luka Ryana Kleinpetera.

„Vo víkendovom zápase proti Kalinkovu doňho súperov hráč bezdôvodne narazil. Nemal šancu získať loptu, no vletel doňho. Dochytal zápas, za čo mu ďakujeme, ukázal srdce,“ vyslovil slová uznania o brankárskom kolegovi Adam Jarab.

Kleinpeter sledoval stretnutie s barlami a veľkou ortézou na kolene.

Devínska Nová Ves označila zápas ako súboj pracujúceho ľudu s profíkmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Rozprávka sa skončila, no kapitán mal zimomriavky. Cítim vďačnosť, vravel tréner