Predbehne Ronalda? Messi by mohol v Saudskej Arábii zarábať ešte viac

Lionel Messi v špeciálnom bishte prebral trofej pre majstra sveta vo futbale.
Lionel Messi v špeciálnom bishte prebral trofej pre majstra sveta vo futbale. (Autor: TASR/AP)
Ivan Mriška|12. jan 2023 o 21:45

Al-Hilal má ponúknuť astronomickú čiastku.

RIJÁD. Môže zarobiť až dvesto miliónov eur ročne. Portugalčan Cristiano Ronaldo sa prestupom do saudskoarabského klubu Al-Nassr FC stal najlepšie plateným športovcom na svete. Suverénne.

Toto prvenstvo mu však nemusí dlho vydržať. Podľa magazínu Forbes je Al-Hilal, najväčší rival Ronaldovho klubu, pripravený ponúknuť Lionelovi Messimu zmluvu do výšky tristo miliónov eur ročne.

Čerstvý majster sveta je momentálne hráčom Paríža Saint-Germain, no jeho zmluva vyprší v lete. O menej ako šesť mesiacov sa stane voľným hráčom.

„Saudi sú pripravení ponúknuť sedemnásobnému víťazovi Zlatej lopty lákavú sumu, ktorá by mu umožnila predbehnúť generačného rivala Ronalda a stať sa najlepšie plateným hráčom sveta,“ píše Forbes.

Francúzske noviny L'Equipe prišli s informáciou, že Messi nesúhlasil s predĺžením zmluvy v Paríži. Špekulujú o jeho prestupe do Interu Miami či návrate do FC Barcelona.

„Sumu tristo miliónov bude ťažké odmietnuť. No uvidí sa, či by Argentínčan súhlasil s presťahovaním sa do krajiny s odlišnými zvykmi a zložitým podnebím, pokiaľ ide o teploty,“ špekuluje katalánsky denník Mundo Deportivo.

Messi v Saudskej Arábii nie je cudzincom. V minulom roku sa stal veľvyslancom turistickej kampane kráľovstva pod názvom Navštívte Saudskú Arábiu.

V polovici januára pocestuje Messi do Rijádu. Vo štvrtok 19. januára sa hrá prípravný zápas PSG proti výberu saudskoarabských klubov Al-Hilal a Al-Nassr.

Argentínsky futbalista sa tak na ihrisku stretne s Portugalčanom Cristianom Ronaldom. „Ideálna možnosť pre Al-Hilal, aby využil túto príležitosť a dal Messimu konkrétnu ponuku,“ špekuluje Forbes.

Tabuľka Premier League Saudská Arábia

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Predbehne Ronalda? Messi by mohol v Saudskej Arábii zarábať ešte viac