Nie je vo veku, aby odohral viac veľkých turnajov. Messi potvrdil, že do Paríža nepocestuje

Lionel Messi v drese Argentíny.
Lionel Messi v drese Argentíny. (Autor: REUTERS)
REUTERS|13. jún 2024 o 08:50

S tímom sa teraz sústredí na Copa America.

PARÍŽ. Argentínsky futbalista Lionel Messi povedal, že nebude súčasťou národného tímu na olympijských hrách v Paríži, pretože už nie je vo veku, kedy by mohol hrať na každom turnaji.

Tridsaťšesťročný útočník Interu Miami sa v súčasnosti pripravuje na obhajobu titulu Argentíny na Copa America, ktorá sa uskutoční od 20. júna do 14. júla v Spojených štátoch.

Vo februári manažér reprezentácie do 23 rokov Javier Mascherano povedal, že Messi, ktorý získal s Argentínou zlato na olympijských hrách v Pekingu v roku 2008, má pozvánku do tímu pre Paríž.

"Hovoril som s Mascheranom a pravdou je, že sme obaja pochopili situáciu. Je ťažké (teraz myslieť na olympiádu), pretože sme na Copa America. Boli by to dva, tri mesiace v rade, keď by som nebol s klubom, a nie som vo veku, keď by som mohol byť všade.

Musím si starostlivo vyberať a hrať dva turnaje po sebe by bolo príliš veľa. Mal som veľké šťastie, že som hral na olympiáde, že som ju vyhral spolu s Mascheranom .

Bol to nádherný zážitok na futbalovej úrovni. Olympiáda, U20, spomienky, na ktoré nikdy nezabudnem," povedal Messi pre ESPN.

Mužský futbalový turnaj na olympiáde sa uskutoční v júli a auguste. Tímy môžu mať vo svojich družstvách troch hráčov, ktorí sú starší ako jeden rok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nie je vo veku, aby odohral viac veľkých turnajov. Messi potvrdil, že do Paríža nepocestuje