VIDEO: Fantastický návrat Messiho. Triumf zariadil dvoma gólmi, pridal aj asistenciu

Lionel Messi (10) oslavuje gól.
Lionel Messi (10) oslavuje gól. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|15. sep 2024 o 07:41 (aktualizované 15. sep 2024 o 08:44)

Argentínsky útočník bol pri všetkých góloch svojho tímu.

MIAMI. Argentínsky futbalista Lionel Messi sa úspešne vrátil do súťažného kolotoča.

V nočnom zápase zámorskej MLS sa dvoma gólmi a asistenciou podpísal pod víťazstvo Interu Miami nad Philadelphiou Union 3:1.

Tridsaťsedemročný Messi na trávnikoch absentoval od 14. júla, keď si vo finále Copa America, v ktorom Argentína zdolala Kolumbiu 1:0, poranil členok. Do tréningového procesu sa postupne vracal v priebehu uplynulých troch týždňov.

"Som trochu unavený skrz teplo a vlhkosť v Miami, ale veľmi som sa chcel vrátiť po takom dlhom čase. Začal som trénovať so skupinou a začal som sa cítiť lepšie," skonštatoval Argentínčan po stretnutí.

Inter prehrával od 2. minúty po góle Mikaela Uhreho, ale v 26. a 30. minúte prišli dva zásahy hviezdneho krídelníka.

Najskôr zareagoval na krátku prihrávku Luisa Suareza pre pokutovým územím, obtočil sa okolo obrancu Kaia Wagnera a brankára Andrewa Ricka prekonal strelou ku vzdialenejšej ľavej žrdi.

O štyri minúty ho v šestnástke našiel ďalší bývalý spoluhráč z Barcelony Jordi Alba a loptu poslal na pravú stranu bránky. V závere zápasu ešte prihral na gól Suareza.

VIDEO: Zostrih zápasu Miami - Philadelphia

"To, čo predviedol, bolo typickejšie ako iné veci, ktoré sa stali dnes večer. Som šťastný, že dohral zápas a hral celých 90 minút. Cítil sa dobre," uviedol tréner Interu Gerardo Martino.

Miami je na čele Východnej konferencie so 62 bodmi a má istotu účasti v play off, pripomenula agentúra AP. Vyraďovacia fáza sa začne 25. októbra.

Tabuľka MLS

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»VIDEO: Fantastický návrat Messiho. Triumf zariadil dvoma gólmi, pridal aj asistenciu