Suárez oslávil narodeniny gólom. Je skvelé mať pri sebe takého útočníka, hovorí Félix

Luis Suárez.
Luis Suárez. (Autor: SITA/AP)
TASR|25. jan 2021 o 11:25

V Madride krotia reči o prípadnom titule.

BRATISLAVA. Aj po 20. kole La Ligy si futbalisti Atlética Madrid udržali na čele tabuľky sedembodový náskok pred mestským rivalom Realom.

Zverenci trénera Diega Simeoneho si poradili v nedeľu doma s Valenciou 3:1 a natiahli šnúru víťazstiev v najvyššej španielskej súťaži už na sedem stretnutí.

Atlético opäť ukázalo mentálnu silu, keď v druhom zápase v sérii otočilo nepriaznivý stav. Domáci prehrávali od 11. minúty po výstavnej strele Uroša Račiča, ale Joao Félix, Luis Suárez a Ángel Correa sa postarali o obrat.

"Tento tím vždy bojuje až do konca a vďakabohu sa tento zápas skončil naším víťazstvom. Nemôžeme sa príliš uspokojiť s náskokom, ktorý sme si vybudovali. Musíme zostať naďalej koncentrovaní na ďalší zápas," povedal Félix.

Suárez je najlepším strelcom ligy

Madridčania zvládli ďalšiu neľahkú úlohu a opäť si posilnili svoje šance na zisk prvého majstrovského titulu od roku 2014.

Tréner Simeone však na trofej zatiaľ nemyslí. "Nepozeráme sa tak ďaleko do budúcnosti. Vždy sa koncentrujeme na najbližší zápas a myslíme iba na to, ako sa ešte môžeme zlepšiť," tvrdí. 

Výbornú streleckú formu potvrdil Luis Suárez, ktorý oslávil svoje 34. narodeniny rozhodujúcim gólom. Uruguajský útočník spoločne s Youssefom En-Nesyrim vedú tabuľku strelcov La Ligy, obaja dali 12 gólov.

"Je skvelé mať pri sebe takého útočníka. Vždy si odvedie svoju prácu, strieľa góly a veľmi nám pomáha," povedal Joao Félix na adresu svojho spoluhráča.

Barcelona stráca už desať bodov

Portugalský reprezentant nepreceňuje súčasné výkony Atlética.

"Nemôžeme sa pozerať na získané body, vtedy sa väčšinou veci pokazia. Musíme ďalej pokračovať v nastolenom trende, ísť od zápasu k zápasu," dodal. 

Do majstrovského súboja sa chce zapojiť aj Barcelona, hoci stráca na Atlético desať bodov a odohrala o zápas viac. Momentálne však ťahá štvorzápasovú víťaznú šnúru, naposledy vyhrala na ihrisku Elche 2:0.

"Naša hra sa v úvode kalendárneho roka zlepšila. Hrali sme teraz štyri stretnutia vonku a vo všetkých sme zvíťazili. Naše výkony gradujú.

Či sme v hre o titul? To neviem povedať, musíme ďalej vyhrávať a uvidíme, kam sa posunieme," povedal podľa agentúry AFP Frankie de Jong.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Suárez oslávil narodeniny gólom. Je skvelé mať pri sebe takého útočníka, hovorí Félix