Prišiel o EURO aj olympiádu. Dnes talent Barcelony opäť trénuje

Ansu Fati.
Ansu Fati. (Autor: Joan Monfort - TASR/AP)
SITA|24. aug 2021 o 17:19

Talentovaný mladík opäť trénuje.

MADRID. Približne desať mesiacov po operácii ľavého kolena je talentovaný mladík Ansu Fati späť na tréningovom ihrisku a usmieva sa. Stále iba 18-ročný útočník v utorok absolvoval prípravu so spoluhráčmi v FC Barcelona.

Fati nehral od novembra 2020, keďže v ligovom zápase proti Betisu Sevilla si poranil meniskus v ľavom kolene. Jeho návrat do súťažného diania by mal zvýšiť silu útoku Kataláncov, ktorá klesla odchodom Argentínčana Lionela Messiho.

"Ansu Fati má za sebou tréning so spoluhráčmi. Súčasťou jeho zotavovania budú tréningy v skupine aj individuálna príprava," informovalo vedenie klubu.

Návrat mladíka do súťažného diania sa neočakáva v najbližších dňoch, stať by sa tak mohlo v druhej polovici septembra.

Po operácii kolena lekári odhadovali čas Fatiho liečenia na štyri mesiace. Pri liečení však nastali komplikácie, ktoré si vyžiadali ďalšie chirurgické zákroky a tak rodák z afrického štátu Guinea-Bissau nútene pauzuje už skoro rok.

Ak by sa v jeseni 2020 nezranil, mal veľkú šancu hrať za Španielsko na majstrovstvách Európy aj olympijských hrách. V A-tíme FC Barcelona odohral doteraz 43 duelov a strelil v nich 13 gólov.

V historických rebríčkoch je najmladším autorom presného zásahu vo farbách FC Barcelona aj v drese španielske seniorskej reprezentácie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Prišiel o EURO aj olympiádu. Dnes talent Barcelony opäť trénuje