Abramovič má ďalšieho záujemcu o FC Chelsea. Chce ho kúpiť americká rodina

Roman Abramovič.
Roman Abramovič. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. mar 2022 o 18:47

Dohľad nad procesom predaja klubu bude mať britská vláda.

LONDÝN. Novými majiteľmi anglického futbalového klubu FC Chelsea by sa mohli stať vlastníci amerického bejzbalového tímu Chicago Cubs - rodina Rickettsovcov.

Záujem o kúpu "The Blues" prezentovali v stredu a uviedli, že ponuku súčasnému majiteľovi Rusovi Romanovi Abramovičovi ešte nedali.

Abramovič sa ocitol na sankčných zoznamoch a jeho aktíva sú zmrazené v súvislosti s vojnovým konfliktom, ktorý na území Ukrajiny rozpútalo Rusko s priamou pomocou Bieloruska. Práve preto sa rozhodol klub z Londýna predať.

Rickettsovci plánujú podať formálnu ponuku na kúpu úradujúceho víťaza Ligy majstrov aj majstrovstiev sveta klubov v piatok.

"Ako dlhoroční prevádzkovatelia ikonického športového klubu rodina Rickettsovcov a ich partneri chápu dôležitosť investovania pre úspech na ihrisku a tiež rešpektujú tradície klubu, fanúšikov a komunity.

Tešíme sa, že sa v ten pravý čas podelíme o ďalšie podrobnosti našich plánov," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré v stredu zverejnila komunikačná spoločnosť sídliaca v Londýne.

Dohľad nad procesom predaja klubu bude mať britská vláda, pričom transakciu sprocesuje investičná banka Raine Group. Táto spoločnosť na veci pracuje po tom, ako minulý týždeň Abramovič oznámil, že západolondýnsky klub je na predaj.

Záujem o kúpu FC Chelsa prejavilo aj konzorcium, ktorého súčasťou je spolumajiteľ iného bejzbalového klubu Los Angeles Dodgers Todd Boehly po boku švajčiarskeho miliardára Hansjörga Wyssa a investora do nehnuteľností Jonathana Goldsteina.

Záujem tiež prezentoval developer Nick Candy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Abramovič má ďalšieho záujemcu o FC Chelsea. Chce ho kúpiť americká rodina