Pred ním je iba Ronaldo. Benzema prekonal zápis ikony Realu Madrid

Karim Benzema.
Karim Benzema. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. feb 2023 o 13:15

Francúz premenil proti Elche dva pokutové kopy.

MADRID. Francúzsky futbalista Karim Benzema sa stal druhým najlepším strelcom v histórii španielskeho klubu Real Madrid v La Lige.

Tridsaťpäťročný útočník pomohol dvoma gólmi k stredajšiemu víťazstvu 4:0 nad posledným Elche a o dva góly prekonal zápis legendárneho Raúla (228).

Viac ligových presných zásahov v drese "bieleho baletu" má na konte iba hviezdny Portugalčan Cristiano Ronaldo (311).

"Benzema je oveľa viac ako len strelec, je to skutočne všestranný hráč. Má fantastickú kariéru a dúfame, že v nej bude pridávať ďalšie úspechy," povedal o svojom zverencovi tréner Realu Carlo Ancelotti.

Úradujúci španielsky majster znížil stratu na vedúcu FC Barcelona na osem bodov. Skóre duelu otvoril Marco Asensio, ešte v prvom polčase Benzema premenil dva pokutové kopy a štvrtý gól strelil Luka Modrič.

Pred začiatkom stredajšieho zápasu hráči Realu Madrid ukázali fanúšikom na štadióne Santiaga Bernabeua trofej pre víťaza majstrovstiev sveta klubov, ktorú počas uplynulého víkendu získali na turnaji v Maroku.

K pohodlnému triumfu nad Elche dokráčali aj bez chýbajúcich opôr, pre trest za žlté karty nehral Vinícius Júnior a pre zranenia Thibaut Courtois, Toni Kroos, Eden Hazard ani Ferland Mendy.

"Vedeli sme, že musíme zvíťaziť. Je pre nás dôležité, aby sme držali krok s Barcelonou. Osembodový náskok nie je nedostihnuteľný, budeme bojovať až do záverečného duelu," uviedol stredopoliar Realu Dani Ceballos.

Tabuľka La Ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Pred ním je iba Ronaldo. Benzema prekonal zápis ikony Realu Madrid