Bol jedným z najvyťaženejších v lige. Trenčín predĺžil zmluvu so svojím kapitánom

Damián Bariš v drese AS Trenčín.
Damián Bariš v drese AS Trenčín. (Autor: TASR)
TASR|31. máj 2024 o 19:17

Som tu doma a cítim sa tu spolu aj s rodinou dobre, povedal.

TRENČÍN. Jedným z lídrov AS Trenčín v nadchádzajúcej sezóne futbalovej Niké ligy bude aj aktuálny kapitán mužstva Damián Bariš.

Dvadsaťdeväťročný odchovanec klubovej akadémie podpísal nový ročný kontrakt. Informoval o tom web AS.

Defenzívny stredopoliar bol v minulej sezóne jedným z najvyťaženejších ligových futbalistov. Zásluhou 2719 odohraných minút sa zaradil na záver prvej desiatky štatistického hodnotenia najvyššej domácej súťaže.

„Som rád, že môžem byť súčasťou klubu ďalší rok. Predsa len, som tu doma a cítim sa tu spolu aj s rodinou dobre. Zavážilo, že v dobre rozbehnutej minulej sezóne sme nedokončili našu prácu. Máme však na čom stavať,“ povedal Bariš.

Do materského klubu sa vrátil pred rokom so skúsenosťami z najvyššej českej a slovenskej súťaže. Ihneď sa zaradil medzi najväčšie opory mužstva nielen na ihrisku, ale aj v kabíne.

Okrem vysokej minutáže patril medzi najúspešnejších hráčov ligy v osobných súbojoch. S percentuálnou úspešnosťou na úrovni takmer 67 % sa umiestnil na rozmedzí druhej a tretej desiatky súťaže.

Za Trenčín odohral 44 ligových zápasov. Ligové štarty zbieral po desiatkach aj vo farbách Skalice a Zlatých Moraviec.

Následne prestúpil do Zbrojovky Brno, ktorej po dvoch rokoch pomohol výraznou mierou k postupu do najvyššej súťaže. V ročníku 2020/2021 nazbieral 21 štartov v prvej českej lige.

S Brnom však vypadol. Po roku v druhej lige a štvrtom mieste v drese Podbrezovej sa pred rokom vrátil pod Čákov hrad.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Bol jedným z najvyťaženejších v lige. Trenčín predĺžil zmluvu so svojím kapitánom