Havertz pomáha rodnej krajine, venoval tisíce eur aj draží kopačky

Kai Havertz (vľavo) v drese Chelsea FC.
Kai Havertz (vľavo) v drese Chelsea FC. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. aug 2021 o 14:12

Nikdy si nemyslel, že sa niečo také môže stať.

BERLÍN. Nemecký futbalista Kai Havertz sa rozhodol pomôcť rodnej krajine po nedávnych povodniach. Nemeckému červenému krížu venoval 200-tisíc eur a ďalšie finančné prostriedky chce získať dražbou špeciálnych kopačiek.

Dvadsaťdvaročný hráč londýnskej Chelsea dá do aukcie kopačky vo farbách spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko (zelená, biela, červená), ktorú v lete postihli ničivé záplavy.

Vydraží ich po tom, ako ich bude mať obuté v nedeľňajšom prestížnom ligovom derby s Arsenalom. Predá sa aj ďalších 99 párov.

"Ľudia, rodiny strácajú všetko, domy, oblečenie, domácich miláčikov. Bola to katastrofa pre celú krajinu a pre celý svet. Nikdy by som si nepomyslel, že sa niečo takéto, s toľkými obeťami, stane v Nemecku.

Keď som počul o takýchto pohromách, bral som to, že sa to deje ďaleko. Teraz sa to však stalo nám. Situácia je stále veľmi zlá, ľudia žijú v dočasných príbytkoch, stovky v jednej v nocľahárni. Zdá sa, že veľká časť spoločnosti na to už zabudla," povedal Havertz pre britský The Guardian.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Havertz pomáha rodnej krajine, venoval tisíce eur aj draží kopačky